5 vaistažolės, kurios turi būti kiekvienos moters vaistinėlėje

Naudingos vaistažolės, kurios turi būti kiekvienos moters vaistinėlėje

Yra kelios vaistažolėis, kurios gali būti naudingos daugumai moterų ir yra laikomos populiariais papildomais natūraliais gydymo būdais. Tačiau prieš pradėdami naudoti bet kokius papildus, įskaitant vaistažoles, svarbu pasitarti su sveikatos specialistu, ypač jei turite kokias nors sveikatos problemas ar naudojate vaistus.

 

Vaistažolės moters sveikatai:

1. Vaistinė ramunėlė

Ramunėlių arbata padeda atsipalaiduoti, sumažinti arterinį spaudimą, mažina cukraus kiekį, gerina miego kokybę, turi malonų skonį ir pilnai gali pakeisti įprastą juodąją.

2. Raudonasis dobilas

Yra turtingas panašių į hormonus medžiagų – fitoestrogenų šaltinis.

Būtent jie padeda susidoroti su nemaloniomis būklėmis esant klimaksui, kai moters organizmas nustoja pakankamais kiekiais gaminti savo estrogeną.

3. Melisa

Melisa – tikras vitaminų lobynas ir, be malonaus kvapo, dovanoja didžiulį kiekį biologiškai aktyvių medžiagų.

4. Raudonėlis

Įtakoja sutrikusio hormoninio fono atstatymą, įtakoja nemalonių pojūčių atėjus klimaksui moterims mažinimą.

Raudonėlių nuovirą gydytojai rekomenduoja gerti pacientams, turintiems miego problemų, padidėjęs dirglumas, polinkis į įvairias neurozes ir depresiją.

5. Kartusis pelynas

Preparatai pelyno pagrindu padeda išsiderinus menstruacijų ciklui, uždegimams, mikrofloros balanso sutrikimams, dažniausiai esant pienligei. Pelynas duoda rezultatų gydant nevaisingumą.

Kitos vaistažolės, kurios gali būti naudingo moterims

  1. Šalavijas (Salvia officinalis): Šalavijas gali padėti palaikyti moterų reprodukcinę sveikatą ir sumažinti menopauzės simptomus. Taip pat jis gali turėti teigiamą poveikį hormonų pusiausvyrai.

  2. Vėžiožolė (Vitex agnus-castus): Ši vaistažolė dažnai vadinama moteriškų hormonų reguliatoriumi. Ji gali būti naudinga reguliuojant menstruacinį ciklą ir sumažinant menstruacijų skausmus.

  3. Mėtų lapai (Mentha piperita): Mėtų arbata arba aliejus gali padėti mažinti pilvo pūtimą, vidurių pūtimą ir kitus virškinimo sutrikimus, kurie kartais gali kelti nepatogumų moterims.

  4. Jonažolė (Achillea millefolium): Jonažolė gali būti naudinga sumažinant menstruacijų skausmus ir reguliuojant menstruacinį ciklą.

  5. Ežiuolė (Urtica dioica): Ežiuolė gali padėti palaikyti šlapimo takų sveikatą ir sumažinti PMS simptomus.

  6. Aviečių lapai (Rubus idaeus): Aviečių lapai gali būti naudojami kaip tonizuojantis vaistažolių arbata nėštumo metu, taip pat jie gali padėti stiprinti gimdą.

Šios vaistažolės gali būti naudingos moterims, tačiau norint pasinaudoti jų teikiamais privalumais ir saugumu, svarbu atidžiai ištyrinėti kiekvienos vaistažolės naudojimo gaires ir pasitarti su gydytoju.

Taip pat nepamirškite, kad kiekviena moteris yra unikali, todėl tai, kas tinka vienai, gali nesuteikti pageidaujamo rezultato kitai.

Informacija šiame straipsnyje yra išskirtinai pažintinio pobūdžio ir nepakeičia sertifikuoto šio profilio specialisto konsultacijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder