17 produktų, kuriuos galite valgyti bet kada ir bet kokiais kiekiais

17 produktų, kuriuos galite valgyti bet kada ir bet kokiais kiekiais

Kai norite sulieknėti ir laikotės dietos ar tam tikro mitybos režimo, sunku atsispirti skaniam maistui. Būkime atviri – jūs dažnai jaučiatės alkanas, o kai atidarote šaldytuvo duris, beveik neįmanoma kovoti su pagunda įsimesti į burną ko nors skanaus. 

Tačiau yra produktų, kuriuos galite valgyti bet kuriuo metu, nerizikuodami priaugti svorio.

Produktus, kuriuose yra minimalus kalorijų kiekis, išvardijo „Bright Side“ – juos galite valgyti be sąžinės graužimo.

Salierai

Maždaug 95 procentus salierų sudaro vanduo. 100 g šių daržovių yra vos 17 kcal. Šiame itin sveikame produkte yra 30 proc. paros normos vitamino K. 

Nors didžiąją dalį salierų sudaro vanduo, juose yra daug ląstelienos. 100 gramų – 1,6 g skaidulų, gerinančių žarnyno veiklą.

Gražgarstės

100 gramų gražgarsčių yra tik 15 kcal ir labai daug naudingųjų medžiagų – antioksidantų, gliukozinolatų, kurie gali sumažinti plaučių, žarnyno, krūties, prostatos, kasos vėžio riziką, chlorofilo. Tai padeda lieknėti nesutrikdant sveikatos. 

Kiaušinių baltymai

Vieno kiaušinio baltyme yra tik 17 kcal, tad baltymus galite valgyti dideliais kiekiais. Suplakite baltymus, užpilkite ant apkeptų pomidorų, ir turėsite sveikiausią omletą! O jei jums rūpi ir figūra, geriau jos nekepti aliejuje.

Salotos

Nelygu salotų rūšis – 100 g salotų yra 10-20 kcal. Salotose yra vitaminų A ir C, folio rūgšties ir geležies. Jose praktiškai nėra kalorijų, todėl jų vartojimas dideliais kiekiais neaugins kilogramų. 

Agurkai

Agurkuose yra beveik tiek pat vandens, kiek salieruose. Panašus ir kilokalorijų kiekis: 100 g agurkų yra vos 16. Švieži traškūs agurkai labai naudingi sveikatai. Agurko žievelė yra vertingiausia jo dalis, tad geriausia jos nenulupti. 

Žiediniai kopūstai 

Žiediniai kopūstai jau seniai turi gerą reputaciją tarp tų, kurie nori sulieknėti ar nenori priaugti kilogramų. 25 kcal 100 gramų turintys žiediniai kopūstai yra puikus vitaminų C ir K. šaltinis. Maistingiausi, kai valgomi žali.

Pomidorai 

Pomidoruose gausu likopeno, vitaminų A, C ir B2, folio rūgšties, skaidulų, chromo ir kalio. Juose praktiškai nėra kalorijų – 100 gramų yra vos 25, tačiau jie apdovanoja organizmą įvairiomis maistinėmis medžiagomis, būtinomis mūsų sveikatai.

Brokoliai

Brokoliai – dar viena mėgstamiausia daržovė tarp tų, kurie meta svorį. 100 gramų šios daržovės yra 31 kcal. Be vitaminų A, C, E ir K, brokoliuose yra maždaug 20 proc. dienos ląstelienos normos.

Spraginti kukurūzai

Vienas puodelis spragintų kukurūzų neturės jokios įtakos jūsų kūnui – suvartosite vos 31 kcal. Šis užkandis, kurį mėgstama valgyti žiūrint kino filmą, daugiausia susideda iš oro, tad galite mėgautis  nebijodami priaugti papildomo svorio.

Jūrų kopūstai 

Jūrų kopūstuose, kaip ir kituose valgomuose jūros dumbliuose, yra labai daug jodo ir beveik nėra kilokalorijų. Tai yra, tik 32.

Žirniai

Šviežiuose žirniuose taip pat mažai kalorijų: suvalgę puodelį gausite maždaug 35 kilokalorijas, o taip pat nemažai ląstelienos ir baltymų.

Greipfrutai 

Greipfrutai padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje. Juose daug vitamino C, o dėl mažo kaloringumo šie vaisiai gali prisidėti mažinant liemens apimtį. 100 gramų – 50 kcal.

Melionai

Melionas patenkins saldumo poreikį pernelyg nesugriaudamas dietos. Jame yra daugiau kaip pusė rekomenduojamos vitaminų A ir C paros normos ir tik 55 kcal.

Braškės 

Braškės – dar vienas nepakeičiamas produktas visiems norintiems sulieknėti. Braškėse yra 50 kcal, kartu daug kalio ir skaidulų. Šios uogos turi priešuždegiminio poveikio, todėl jas valgyti labai naudinga. 

Gervuogės

Nuostabiu skoniu pasižyminčios gervuogės yra kupinos antioksidantų ir vitamino C. Jas saugiai gali vartoti net ir tie, kurie ilgą laiką laikosi dietos. Jų kaloringumas palyginti mažas: 100 gramų – 62.

Apelsinai 

Vieni skaniausių vaisių – apelsinai – vertinami dėl didelio vitamino C kiekio. Beje, baltos spalvos sluoksnyje po oranžine oda yra daug skaidulų, kurios padeda sumažinti cholesterolio kiekį. 100 gramų apelsinų yra 80 kcal.

Mėlynės 

Mėlynėse daugiau antioksidantų nei bet kuriose kitose uogose ar vaisiuose. Jos yra mažai kaloringos, todėl nereikia jaudintis dėl svorio: 100 gramų – 85 kcal.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder