"Žemaitijos dragūno" pergalę lėmė fantastiškas baudinys

"Žemaitijos dragūno" pergalę lėmė fantastiškas baudinys

Trečiadienį labai įtemptose ir nervingose Lietuvos rankinio lygos varžybose namuose Klaipėdos "Žemaitijos dragūnas" paskutinėmis susitikimo akimirkomis išplėšė pergalę prieš Kauno "Granito-Gajos-Kario" komandą.

Klaipėdiečiai rungtynes laimėjo 25:24 (11:12). Taip, kaip buvo pasiektas šis rezultatas, galima įsivaizduoti įvairiai, o kas matė, kaip buvo iš tikrųjų - pasisekė: rankinio gerbėjams tai tenka išvysti labai retai.

Svečiai nedidele persvara pirmavo nuo pat varžybų pradžios, klaipėdiečiams nuolat pavykdavo juos pasivyti, tačiau išlyginus rezultatą šeimininkams jo persverti nepavykdavo. Tik 53 minutę, po Dariaus Jasinsko įvarčio, "Žemaitijos dragūnas" pirmą kartą išsiveržė į priekį - 22:21. Tačiau neilgam - kauniečiai netrukus vėl pirmavo, o paskutinę susitikimo minutę rezultatas buvo jų naudai 24:23. Iki varžybų pabaigos likus apie 40 sek. aikštelės šeimininkai eilinį kartą rezultatą išlygino, apsigynė ir jau paskutinėmis varžybų akimirkomis suspėjo surengti ataką, kurią prie pat vartų grubiai sustabdė varžovas, nugriovęs D. Jasinską.

Tuomet nervai neatlaikė net žaidėjams - su priešininku susistumdė "Žemaitijos dragūno" žaidėjas Kęstutis Kremeris, kuriam buvo parodyta raudona kortelė. Tik rankininkams apsiraminus paaiškėjo, kad už ankstesnį epizodą, kai metimo metu buvo nugriautas D. Jasinskas, teisėjai į Kauno komandos vartus skyrė 7 metrų baudinį.

Jo mesti stojo Dainius Matutis. Kamuolį į vartus jis metė apsisukdamas ir pataikė "Granito-Gajos-Kario" vartininkui tarp kojų. Tribūnose jau nuskambėjo nusivylimo šūksniai, tačiau vartininko pristabdytas kamuolys palengva įriedėjo į vartus, o tai reiškė, jog "Žemaitijos dragūnas" iškovojo be abejonės sunkiausią pergalę šį sezoną.

Rungtynės pasižymėjo ne tik įspūdinga pabaiga, bet ir tuo, kad jose itin aktyviai reiškėsi teisėjai, o jų sprendimai, švelniai tariant, dažnai buvo abejotini.

Žaidimas buvo nuolat stabdomas skiriant baudinius, dviem minutėm išvarant žaidėjus, skiriant jiems pražangas, netrūko perspėjimų komandų treneriams ("Žemaitijos dragūno" vyriausiajam treneriui Artūrui Juškėnui varžybų pabaigoje parodyta geltona kortelė).

Šiose žaidėjams, treneriams ir sirgaliams daug nervų kainavusiose rungtynėse Klaipėdos ekipai po 5 įvarčius pelnė D. Matutis ir Gražvydas Juška, po 4 - D. Jasinskas ir Karolis Stropus. Tarp kauniečių rezultatyviausias buvo Vilius Juozaitis, kurio sąskaitoje - 11 įvarčių, o Vladas Jarukas pasižymėjo 7 kartus.

"Žemaitijos dragūnas" savaitgalį išvyksta į Norvegiją, kurioje žais atsakomąsias Europos taurių laimėtojų taurės pirmojo etapo varžybas su "Elmerum Heren Handball NOR" komanda.

Pirmą susitikimą klaipėdiečiai namuose praėjusį šeštadienį pralaimėjo rezultatu 19:26.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder