"Žalgiryje"- Australijos rinktinės puolėjas Brokas Motumas

"Žalgiryje"- Australijos rinktinės puolėjas Brokas Motumas

Kauno „Žalgiris“ sustiprino komandos priekinę liniją. Lietuvos čempionų klubas pasirašė sutartį su vienu Australijos rinktinės lyderių Broku Motumu. Kontraktas sudarytas vieneriems metams, su galimybe jį pratęsti dar sezonui.

„Atvykstu į tikrai gerą komandą. Ji nuolat žaidžia Eurolygoje, yra Lietuvos čempionė. Apie „Žalgirį“, „Žalgirio“ areną ir ekipos sirgalius girdėjau tik geriausius atsiliepimus. Laukiu akimirkos, kai galėsiu visa tai pajusti pats“, – sakė spalį 25-ąjį gimtadienį švęsiantis 208 cm ūgio krepšininkas.

Vidurio puolėjo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje galintis žaisti Motumas praėjusią savaitę su Australijos nacionaline rinktine lankėsi Lietuvoje, kur sužaidė dvejas draugiškas rungtynes.

Pirmojoje dvikovoje Klaipėdoje jis buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas su 19 taškų. Antrajame mače Motumas taip pat rado kelių prie lietuvių krepšio ir surinko 15 taškų.

„Lietuvoje praleidome vos kelias dienas, tačiau jūsų šalis man labai patiko. Kalbant apie krepšinį, jis čia aukščiausio lygio, o gerbėjai tiesiog nuostabiai palaiko komandą“, – teigė Motumas.

Su būsimais komandos draugais jis artimiau nebendravo, tačiau po antrųjų rungtynių Šiauliuose susitiko su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Gintaru Krapiku.

„Su treneriu persimetėme keliais žodžiais, susipažinome. Sakiau jam, kad galiu rungtyniauti tiek arčiau, tiek toliau nuo krepšio. Galiu gintis prieš įvairių pozicijų žaidėjus ir nebijau iššūkių. Esu energingas žaidėjas“, – kalbėjo australas.

Pabaigęs Vašingtono universitetą Motumas 2013-2014 m. sezone rungtyniavo Bolonijos „Granorolo“ komandoje, žaidusioje Italijos aukščiausioje lygoje, o praėjusią ir šią vasarą išbandė jėgas Jutos „Jazz“ ekipoje NBA Vasaros lygos turnyruose.

„Tai buvo gera patirtis. Man patiko kovoti su žaidėjais, besigrumiančiais dėl galimybės papulti į NBA. Praėjusiais metais buvau netoli tikslo žaisti „Jazz“, o šiemet gavus pasiūlymą iš labai geros Eurolygos komandos, negalėjau jo atsisakyti ir pasirinkau „Žalgirį“, – teigė vidutiniškai po 8 taškus šią vasarą už Atlanto pelnydavęs aukštaūgis. 

Praėjusį sezoną Motumas dalyvavo „Jazz“ priešsezoninėje stovykloje ir buvo per žingsnį nuo patekimo į galutinę NBA ekipos sudėtį. Praėjusių metų lapkričio mėnesį jis grįžo į Australiją, kur rungtyniavo Adelaidės „36ers“ komandoje. Ten kairiarankis Motumas pelnydavo po 17,5 taško ir atkovodavo po 7,1 atšokusio kamuolio.

Šiuo metu su Australijos vyrų rinktine jis ruošiasi Okeanijos pirmenybių mačams, kuriuose spręsis olimpinio kelialapio likimas.

„Žalgiryje“ Motumas vilkės 12-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Australas – trečiasis krepšininkas, su kuriuo sutartis šią vasarą pasirašė Kauno klubas. Anksčiau komandą papildė joje anksčiau jau žaidę Mantas Kalnietis ir Martynas Pocius.

Taip pat sutartys pratęstos su Pauliumi Jankūnu, Robertu Javtoku, Siimu Sanderiu Vene, Kasparu Vecvagaru, Edgaru Ulanovu ir Vyteniu Lipkevičiumi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder