"Žalgirio" atakoms diriguos NBA patirties turintis įžaidėjas

"Žalgirio" atakoms diriguos NBA patirties turintis įžaidėjas

Naujajame sezone Kauno „Žalgirio“ gerbėjai galės grožėtis amerikiečio Maaliko Waynso žaidimu. Su šiuo 23 metų 185 cm ūgio įžaidėju Lietuvos čempionų klubas sudarė vienerių metų sutartį.

Praėjusio sezono pirmąjį dalį jis praleido Los Andželo „Clippers“ komandoje, o nuo vasario rungtyniavo „Rio Grande Valley Vipers“ ekipoje NBA plėtojimosi lygoje. Šią liepą Las Vegaso vasaros lygos varžybose jis atstovavo Vašingtono „Wizards“ komandai.

„Stebint rungtynes Las Vegase Waynso žaidimas iškart krito į akį. Labai džiaugiamės, kad Maalikas sutiko savo ateitį susieti su „Žalgiriu“, – sakė JAV talentus stebėjęs Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Waynsas labai gerai vadovavo komandai ir nepasižymėjo daugumai vasaros lygoje įprastu savanaudiškumu. Jis puikiai skirstė perdavimus ir buvo tikras įžaidėjas. Universitete jis buvo lyderis, turi NBA patirties, todėl manome, kad jis pritaps ir Europoje.“

2012 m. po studijų „Villanova“ universitete NBA naujokų biržoje Waynsas savo pavardės neišgirdo, tačiau sulaukė savo gimtojo miesto Filadelfijos „76ers“ klubo susidomėjimo. Į aikštelę jis išbėgo 21-iose NBA rungtynėse, kuriose per 7 minutes vidutiniškai pelnydavo po 2,7 taško ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

Vėliau jis prisijungė prie „Clippers“ ekipos, kurioje įmesdavo po 3,3 taško ir atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo. Praėjusį sezoną „Rio Grande Valley Vipers“ komandoje jis pelnydavo po 12,2 taško ir rinkdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Žalgirio“ gretose Waynsas pakeis Justiną Dentmoną, kuris prieš kelias dienas nusprendė savo karjerą tęsti Kinijoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder