Žalgiriečiai draugiško turnyro finale nusileido „AX Armani Exchange“ komandai

Žalgiriečiai draugiško turnyro finale nusileido „AX Armani Exchange“ komandai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmąją nesėkmę pasirengimo cikle. Žalgiriečiai „EuroLeague We’re Back Preseason Tour“ turnyro finale rezultatu 70:88 (13:23; 10:23; 27:17; 20:25) nusileido Milano „AX Armani Exchange“ komandai.

Žalgiriečiai po taiklių Nigelo Hayeso ir Mariaus Grigonio metimų rungtynes pradėjo spurtu 5:0, tačiau čia pat varžovai atsakė šešiais taškais iš eilės – 5:6. Nors po dvitaškį pataikė Joffrey Lauvergne ir N.Hayesas, varžovai puolime žaidė dar sėkmingiau – 9:14.

Aikštėje po keitimo pasirodę Rokas Jokubaitis ir Augustine‘as Rubitas pelnė savo pirmuosius taškus, tačiau varžovai dar labiau nutolo ir Martinas Schilleris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 21:13. Po pertraukėlės varžovai realizavo baudų metimus ir kauniečiai atsilikinėjo rezultatu 13:23.

Antrąjį susitikimo kėlinį dvitaškiu pradėjo Lukas Lekavičius, krepšį dėjimu sudrebino Martinas Gebenas, tašką pridėjo J. Lauvergne, tačiau varžovai priartėti neleido ir sumetę tolimus metimus dar labiau tolo – 18:36.

Nors tolimą metimą pataikė M. Grigonis, o dėjimą atliko J.Lauvergne, žalgiriečiai negalėjo apsiginti nuo varžovų atakų ir po dviejų kėlinių atsiliko rezultatu 23:46.

Po pertraukos tolimą metimą smeigė Thomasas Walkupas, iš po krepšio taškus pelnė J. Lauvergne ir Artūras Milaknis – tai privertė E. Messiną prašyti minutės pertraukėlės (30:48). Iš toli po pertraukėlės pataikė Artūras Milaknis ir T. Walkupas, tačiau tuo pačiu atsakė ir varžovai – 36:54.

Baigiantis atakos laikui iš po krepšio pirmuosius savo taškus pelnė Paulius Jankūnas, iš vidutinio nuotolio pataikė A. Rubitas, baudų metimus sumetė A. Milaknis, tačiau ir tada priartėti nepavyko – 42:61. Kėlinio pabaigoje priartėti vis tik pavyko – du taškus pelnė T. Walkupas, iš toli pataikė R. Jokubaitis, o du taškus su pražanga pelnė M. Gebenas (50:63).

Ketvirtą kėlinį dėjimu pradėjo M. Gebenas, iš toli pataikė L. Lekavičius ir komanda skyrė jau tik 10 taškų – 55:65.

Dar vieną tolimą metimą pridėjo A. Milaknis, tačiau varžovai vėl šovė į priekį – 58:76. Į varžovų tolimą metimą taškais su pražanga atsakė N. Hayesas, bet varžovų pranašumas vėl augo (61:83). Dar kartą iš toli pataikė T. Walkupas, dėjimu pasižymėjo J. Lauvergne, tačiau atkurti intrigos žalgiriečiai nebesuspėjo ir nusileido varžovams 70:88.

„Žalgiris“: T. Walkupas 13 (4 rez. perd.), A. Milaknis 10, J. Lauvergne 9 (8 atk. kam.), M. Grigonis 8, N. Hayesas 7, M. Gebenas 7, R. Jokubaitis 5 (4 rez. perd.), L. Lekavičius 5, A. Rubitas 4, P. Jankūnas 2, S. Vasturia 0, T. Dimša 0.

„AX Armani Exchange“: K. Punteris 26, M. Delaney 14, S. Rodriguezas 11.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder