Vytautas Šarakauskas: „Visa Klaipėda laukia medalių"

Vytautas Šarakauskas: „Visa Klaipėda laukia medalių"

Klaipėdos „Neptūnas“ artėjantį pirmadienį „Tete-a-Tete Casino LKL“ čempionanate pradės kovą dėl bronzos medalių. Mažojo finalo serijoje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai iki 3 pergalių grumsis su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu.

„Bcneptunas.lt rengiama radijo laida #AšUžKlaipėdą artėjant bronzinei serijai pakalbino dabartinį komandos sunkųjį krašto puolėją Vytautą Šarakauską ir 1994–1997 m. pajūrio klubo garbę gynusį vidurio puolėją Eurelijų Žukauską.

Abu krepšininkai išreiškė tikėjimą, kad „Neptūnas“ gali iškovoti bronzos medalius. „Visa Klaipėda laukia medalių, kaip ir žaidėjai, klubo vadovybė. Kas gali labiau motyvuoti, negu LKL medalis? Nenorime baigti sezono pralaimėjimu“, – kalbėjo V. Šarakauskas.

Tuo metu Eurolygos ir Europos čempionas E. Žukauskas užsiminė apie „Lietuvos rytą“ kankinančias problemas: „Jeigu pavyktų laimėti Vilniuje, būtų super. Manau, vilniečiai turės rimtą pokalbį ir tai gali kaip tik sutelkti komandą iš naujo. Laimėti trečią vietą būtų puikus pasiekimas ir maksimumas, ką buvo galima išspausti šį sezoną.“

RADIJO LAIDOS ĮRAŠAS

– Kokios nuotaikos komandoje vyrauja dabar? – paklausėme V. Šarakausko.

– Po paskutinių pusfinalio rungtynių gavome laisvą dieną. Nuotaikos – kovingos. Sieksime parodyti geresnį žaidimą, kad iškovotume medalius.

– Kiek reikšmingos bus pirmosios rungtynės Vilniuje?

– Labai reikšmingos. Žaidžiame iki 3 pergalių, neturime aikštės pranašumo ir žūtbūt turime iškovoti pergalė Vilniuje. Kuo anksčiau tai padarysime, tuo bus geriau. Tikrai nė kiek negąsdina tai, kad šį sezoną dar nesame laimėję Vilniuje. Galime atsiminti praėjusių metų pusfinalį, kai sostinėje laimėjome du kartus. Nematau priežasčių, kodėl tu negalėtume padaryti ir šiemet.

– Kokie yra „Neptūno“ pliusai?

– Nepasakyčiau, kad esame kažkuo panašesni. Tiesiog reikia eiti ir kautis. „Lietuvos rytas“ nėra ta komanda, prieš kurią „Neptūnas“ turi kažkokius pranašumus. Gal netgi vilniečiai yra šios serijos favoritai, bet tai nieko nereiškia. Esame apylygės komandos ir tik kova parodys, kur yra kieno pliusai ir minusai.

– Ko galima pasimokyti iš Panevėžio „Lietkabelio“, kuris sugebėjo laimėti seriją prieš sostinės klubą?

– Nepasakyčiau, kad „Lietkabelio“ pergalė mane labai nustebino. Panevėžiečiai žaidė labai protingą, ramų krepšinį, išnaudojo savo patirtį ir tai lėmė jiems pergalę serijoje. Kažko neprisimokysi, reikia griūti dėl kiekvieno kamuolio, stengtis. Manau, turime visus šansus įveikti „Lietuvos rytą“.

– Ketvirtajame LKL rate „Lietuvos rytas“ užtikrintai susitvarkė tiek su „Lietkabeliu“, tiek su „Neptūnu“ ir buvo ant bangos. Dabar, atrodo, komanda vėl yra smukusi į duobę...

– Be abejo, tuo reiktų pasinaudoti, bet tos duobės ir pakilimai komandas seka kiekvieną sezoną. Gali būti taip, kad šiandien klubas duobėje, o rytoj iš jos gali kilti. Per daug negalvojame, kas yra duobėje, kas formoje, o kas ne. Turime padaryti viską, ką galime geriausiai.

– „Neptūnas“ Lietuvos vicečempionu tapo jau dukart, o bronzos medaliais kol kas pasipuošė vos kartą. Motyvacijos mažajame finale tikrai bus daug?

– Be jokio abejonės. Visa Klaipėda laukia medalių, kaip ir žaidėjai, klubo vadovybė. Kas gali labiau motyvuoti, negu LKL medalis? Nenorime baigti sezono pralaimėjimu.

– Jeigu pralaimėjimu sezoną baigtų „Lietuvos rytas“, klubas pirmą kartą klubo istorijoje liktų be jokio LKL medalio...

– Tiesa sakant, neskaičiuoju „Lietuvos ryto“ titulų ir kokias vietas jie užima. Man svarbu mano komanda. Žiūrime į tai, kaip pasiekti savo tikslus, o ne kaip sužlugdyti kažkieno tikslus.

– Esate gimęs ir augęs Vilniuje, tačiau šaknis įleidote Klaipėdoje. Ar savo gimtojo komanda kažkiek domitės daugiau negu kitoms?

– Klubui tikrai nėra jokių jausmų. Nei aš ten žaidęs, nei aš ten buvęs. Esu „Neptūno“ narys ir mane domina tik šita komanda. Stebiu rezultatus, kas kaip kovojo, bet kažkokios meilės ar simpatijos „Lietuvos rytui“ nejaučiu.

– Esate vyriausias komandos žaidėjas. Kaip jaučiatės juo būdamas?

– Jaučiu, kad dar galiu padėti komandai. Stengiuosi prie pergalių kažkuo prisidėti. Karjeros baigti po šio sezono dar neplanuoju, o toliau viskas priklausys nuo sveikatos.

Eurolygos ir Europos čempionas E. Žukauskas: „Kadangi esu klaipėdietis ir gyvenu Klaipėdoje, sergu už „Neptūną“. Tai, kad mano marškinėliai kabo „Švyturio“ arenos palubėse yra didžiausias įmanomas įvertinimas. Esu „Neptūnui“ labai dėkingas. Komanda pusfinalio serijoje padarė maksimumą. Laimėjo rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“ ir sukūrė šventę Klaipėdoje. „Lietuvos rytas“, aišku, turi gerų žaidėjų, bet klubui viduje reikia išsispręsti savo problemas. Mano nuomone, prie jų daug prisideda legionieriai. Kiek girdėjau, klubo viduje yra problemų ir legionieriai žaidžia ne komandai, o sau. Po tokių įtampų komandos viduje „Neptūnas“ turi visai nemažai šansų iškovoti bronzą. „Lietuvos ryto“ legionieriai norėjo kuo greičiau išvažiuoti namo. Jeigu pavyktų laimėti Vilniuje, būtų super. Manau, vilniečiai turės rimtą pokalbį ir tai gali kaip tik sutelkti komandą iš naujo. Laimėti trečią vietą būtų puikus pasiekimas ir maksimumas, ką buvo galima išspausti šį sezoną. „Neptūnui“ norėčiau palinkėti laimėti trečią vietą ir su gera emocija ir nuotaika baigti sezoną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder