"VSC-Universitetui-Dragūnui" – I lygos sidabras

"VSC-Universitetui-Dragūnui" – I lygos sidabras

Sekmadienį, balandžio 26 d., Klaipėdoje vyko Lietuvos I rankinio lygos finalo varžybos. Deja, uostamiesčio rankininkams nepavyko užlipti ant aukščiausio pakylos laiptelio – kaip ir pernai, pasipuošta sidabro medaliais.

Šeštadienį vykusiose pusfinalių varžybose Klaipėdos „Viesulo sporto centro-Universiteto-Dragūno“ rankininkai rezultatu 30:25 (17:11) įveikė Molėtų SK „Molėtai“, o Kauno LSU FRK „Atletas-Gaja“ rezultatu 35:27 (17:13) nugalėjo Panevėžio KKSC „Grifas“ komandą.

Dėl bronzos kovojo Panevėžio ir Molėtų rankininkai, tačiau sėkmė lydėjo panevėžiečius – „grifai“, laimėję dviženkliu skirtumu – 33:21 – pasidabino bronzos medaliais.

Didžiajame finale susitiko Klaipėdos ir Kauno ekipos. Žaidimas buvo įtemptas, kova vyko įvartis į įvartį ir pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis – 18:18.

Antrojo kėlinio pradžia sėkmingesnė buvo „VSC-Universiteto-Dragūno“ komandai, kuri po sėkmingai sužaistos atkarpos įgijo 3 įvarčių persvarą – 23:20, vėliau buvo priekyje dviem įvarčiais (26:24).

57-ąją varžybų minutę svečiai iš Kauno išlygino rezultatą (32:32). Paskutinėmis finalo varžybų minutėmis, kai „VSC-Universitetas-Dragūnas“ kelis kartus suklydo, „Atletas-Gaja“ pasinaudojo proga, ir išsiveržė į priekį dviem įvarčiais, iškovodami pergalę rezultatu 35:33.

Klaipėdiečių gretose finalo varžybose rezultatyviausiai žaidė 8 (2 iš 7 m) įmetęs Mindaugas Dumčius, 8 pelnė Jonas Geryba, po 7 – Lukas Simėnas ir Lukas Juškėnas, 3 pridėjo Laurynas Simonavičius.

Kauno komandai po 7 įvarčius pelnė Tadas Bučinskas ir Deivydas Virbauskas, 6 – Marijus Gudeika, po 5 – Karolis Budrys, Mantas Reinys ir Modestas Štarolis.

Apdovanojimų ceremonijos metu buvo paskelbti geriausi finalo ketverto komandų žaidėjai: Jonas Geryba („VSC-Universitetas-Dragūnas“), Lukas Gurskis („Atletas-Gaja“), Ruslanas Kravčenka (SK „Molėtai“) ir Rokas Zemlickas („Grifas“).

„Džiugu, kad Kaunas laimėjo. Tikiuosi, kad Kaune tai pradės rankinio atgimimą“, – apdovanojus komandas, sakė Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

„VSC-Universitetas-Dragūnas“ treniruojanti Rasa Juškėnienė sakė, kad komandos tikslas buvo auksas, tačiau ir antroji vieta jaunų žaidėjų komandai yra aukštas pasiekimas.

 

„Šiemet, palyginus su pernykšte sudėtimi, esame gerokai jaunesni, tad rezultatas – pakankamai geras. Praėjusiais metais mūsų sudėtyje žaidė Mindaugas Meškauskas, Šarūnas Ugianskis, Edvinas Vorobjovas, kurie dabar žaidžia Klaipėdos „Dragūno“ sudėtyje. Šiemet žaidėme be jų, bet vėl sugebėjome užimti antrąją vietą, išlaikėme tą patį lygį, tokį patį rezultatą. Vis dėlto, manau, kad pasiekti pergalę mums sutrukdė klaidos, skubėjimas. Pernelyg kai kur skubėjome ir padarėme klaidų ten, kur negalėjome suklysti, taip ir išėjo. Vienu metu turėjome trijų įvarčių persvarą, bet jos neišlaikėme, nesužaidėme, kaip reikėjo. Tačiau apskritai sezoną įvertinčiau labai gerai“, – komentavo R. Juškėnienė.

Jonas Geryba, pripažintas geriausiu finalo ketverto žaidėju Klaipėdos komandoje, po varžybų sakė, kad rungtynės buvo nelengvos.

„Varžybos buvo įtemptos nuo pat pirmos minutės, pirmavome tai mes, tai priešininkai. Rungtynių pabaiga mums pakišo koją – žaidėme mažumoje, metėme iš nepatogių padėčių, tai ir nulėmė tą poros taškų skirtumą“, – teigė J. Geryba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder