V.Šarakausko taiklus šūvis išplėšė "Neptūnui" pergalę

V.Šarakausko taiklus šūvis išplėšė "Neptūnui" pergalę

Vytautas Šarakauskas paskutinėmis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačo sekundėmis atkovojo kamuolį puolime ir pasiuntė jį į krepšį, taip išplėšdamas Klaipėdos „Neptūnui“ (14-5) pergalę prieš Kėdainių „Nevėžį“ (11-22) – 78:76 (22:18, 19:25, 21:11, 16:22).

Didžiąją itin permainingai vykusių rungtynių dalį namie žaidęs „Neptūnas“ buvo priekyje, tačiau pernelyg toli pabėgti šeimininkams svečiai neleido. Sužaidus tris kėlinius komandas skyrė 8 taškai (62:54), tačiau per keletą pirmųjų paskutinio ketvirčio minučių „Nevėžis“ skirtumą apkarpė iki 4 taškų (64:60), o netrukus viskas apskritai apsivertė aukštyn kojomis.

Likus žaisti kiek mažiau nei 2 min. Vidas Ginevičius perėmė kamuolį, perdavė jį Gintarui Leonavičiui, o šis tritaškiu išvedė svečius į priekį – 71:73. „Neptūnas“ sugebėjo susigrąžinti pranašumą, tačiau aikštėje viręs nervų karas savo įtampos viršūnę pasiekė likus žaisti 15 sek., kai V.Ginevičius tolimu šūviu išlygino rezultatą – 76:76.

Paskutinės atakos metu iniciatyvos imtis nusprendė „Neptūno“ atakų lyderis Marius Runkauskas, tačiau jo tritaškis skriejo pro šalį. Šeimininkų sirgaliai griebėsi už galvų, tačiau netrukus „Švyturio“ arena ėmė aidėti nuo pergalingų ovacijų – V.Šarakauskas sugriebė kamuolį po krepšiu ir beveik kartu su finalo sirena nulėmė mačo baigtį.

Pažymėtina, kad dėl paskutinio kelialapio į kitą etapą kovojantys „Nevėžio“ krepšininkai žaidė didžiąją mačo dalį žaidė penkiese. Leonavičius ir Tauras Jogėla rungtyniavo be keitimų, o Šarūnas Kulevičius ilsėjosi pusę minutės, Ginevičius aikštėje praleido 35, o Povilas Butkevičius – 34 minutes.

Po šios pergalės „Neptūnas“ turnyro lentelėje pakilo į antrąją poziciją, į trečiąją nustumdamas Kauno „Žalgirį“. Galutinė komandos vieta paaiškės šeštadienį (balandžio 26 d.), kuomet klaipėdiečiai namie priims jiems ant kulnų lipančius Prienų „TonyBet“ krepšininkus, o žalgiriečiai Kaune žais su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Tą pačią dieną paskutine savo galimybe bandys pasinaudoti ir „Nevėžis“, kuris namie kausis su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Į geriausiųjų aštuntuką Kėdainių ekipa prasibrautų tik laimėjusi rungtynes.

„Neptūnas“: Marius Runkauskas 17, Valdas Vasylius 11, Tyrone’as Brazeltonas 11, Vytautas Šarakauskas 10.

„Nevėžis“: Gintaras Leonavičius 23, Tauras Jogėla 23, Šarūnas Kulevičius 14, Vidas Ginevičius 8.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder