„Visi yra pasiruošę kovoti dėl aukščiausių vietų"

„Visi yra pasiruošę kovoti dėl aukščiausių vietų"

Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Laurynas Beliauskas nesureikšmina kol kas rezultatyviausių savo karjeros rungtynių „Tete-A-Tete Casino – LKL“ čempionate. Vis tik 20-metis pripažįsta, kad taip gerai aikštėje LKL pirmenybėse dar niekada nesijautė.

192 cm ūgio krepšininkas praėjusio savaitgalio susitikime su Šiaulių „Šiauliais“ pelnė 18 taškų ir tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju, o „Neptūnas“ iš Saulės miesto išsivežė dar vieną pergalę (100:65).

L. Beliauskas su „bcneptunas.lt“ svetainė pasidalijo mintimis apie savo žaidimą ir komandos viltis likusioje sezono dalyje.

Žaidėjas džiaugiasi, kad pagerinus gynybinius sugebėjimus pavyko įgyti trenerio Dainiaus Adomaičio pasitikėjimą, o kalbėdamas apie komandos tikslus klaipėdietis taip pat nestokoja ryžto: „Mano ir viso „Neptūno“ sportinė forma dabar iš tikrųjų yra gera. Visi gerai jaučiasi ir yra pasiruošę kovoti dėl aukščiausių vietų.“

Sekmadienį Klaipėdos klubas ketvirtąjį LKL ratą pradės Utenoje, kur susitiks su „Juventus“ krepšininkais. Ši dvikova ypač svarbi ne tik turnyrinės lentelės prasme. Trečiajame rate vienintelį pralaimėjimą „Neptūnas“ patyrė būtent prieš uteniškius, todėl L. Beliauskas neslepia revanšo nuotaikų:

„Tos ambicijos visada suveikia ir norisi atsirevanšuoti. Sekmadienį ypatingai stengsimės laimėti ir įrodyti, kad esame geresni“, – teigia Laurynas.

Priminsime, kad rungtynės Utenoje prasidės 17:00 val., o jas tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.

– Ar sulaukėte daug sveikinimų po sėkmingo savo pasirodymo Šiauliuose?

– Tų sveikinimų nebuvo tiek ir daug, nes žaidėme ne prieš pačią stipriausią komandą. Normalu, kad jaunimas gavo daugiau pasireikšti, gerai sužaidė ir Matas Jucikas. Nemanau, kad man ir kitiems tai buvo kažkuo išskirtinės rungtynės. Aišku, jausmas geras, nes tiek daug vyrų krepšinyje dar nesu įmetęs. Tas taškų pelnymas ir pats žaidimas buvo malonus. Taip gera aikštėje dar nebuvo, kaip šeštadienį mače prieš „Šiaulius“.

– Jaučiatės subrendęs panašius pasirodymus surengti ir ateityje?

– Šiauliuose tiesiog bandėme žaisti komandinį krepšinį ir daug dalijomės kamuoliu. Komandos draugai sukūrė man geras progas, o aš tiesiog jas išnaudodavau ir pataikydavau. Mano ir viso „Neptūno“ sportinė forma dabar iš tikrųjų yra gera. Visi gerai jaučiasi ir yra pasiruošę kovoti dėl aukščiausių vietų. Žiūrėsime, kaip bus toliau.

– Kaip vertinate savo žaidimą šį sezoną?

– Sezono pradžioje daugiau sėdėdavau ant suolo ir gaudavau mažiau progų pasireikšti, nes pagrindinis trenerio prašymas buvo gera gynyba. Kol nesigyniau gerai, tol sėdėjau ant suolo. Kai pavyko šiek tiek tą gynybą pagerinti, atsirado šansų ir man pažaisti, įgijau didesnį trenerio pasitikėjimą. Treneriai daug padėjo – davė įvairių pratimų, aš taip pat stengiausi dirbti ir su laiku kažkas atėjo. Aišku, dar darau klaidų, bet viskas eina į priekį. Manau, dabar viskas kaip ir gerai. Stengsiuosi įrodyti, kad galiu žaisti dar geriau ir tobulėti.

– Ar su treneriu po visų pasikeitimų komandoje esate aptarė jūsų vaidmenį?

– Kažkokio didelio vaidmens neturiu. Mano pagrindinė užduotis – leisti pailsėti pagrindiniams krepšininkams ir nesugadinti vaizdo aikštėje. Dar yra M. Jucikas ir Arūnas Mikalauskas, kurie taip pat turi visas galimybes įsitvirtinti „Neptūne“. Tiesiog jie dabar galbūt gauna mažiau minučių pasireikšti. Aš tai pat sėdėjau ant suolelio ir tik dabar, trečiaisiais metais, gaunu daugiau pasireikšti. Viskas ateina ateina su laiku, reikia dirbti, klausyti trenerio ir daryti tai, ko prašoma.



– Kas akcentuojama prieš dvikovą su „Juventus“?

– Utenoje reikės stipriai pagerinti komandinį žaidimą. Varžovai taiko tokią gynybą, kad reikia atlikti daug perdavimų ir pataikyti tritaškius. Pasitikime treneriu ir žinome, kad jis komandą paruoš kaip tik įmanoma geriau.

– Trečiajame LKL rate vienintelį pralaimėjimą patyrėte būtent akistatoje su Utenos klubu. Dėl to bus tik dar didesnis noras laimėti?

– Žinoma, tos ambicijos visada suveikia ir norisi atsirevanšuoti. Sekmadienį ypatingai stengsimės laimėti ir įrodyti, kad esame geresni.

– Kokius tikslus kaip komanda keliate ketvirtajame LKL rate?

– Artimiausi trys mačai su „Juventus“, Panevėžio „Lietkabeliu“ ir Vilniaus „Lietuvos rytu“ bus labai svarbūs – per juos greičiausiai spręsis, į kokią vietą pretenduosime reguliariajame sezone. Turime daug laiko pasiruošti kiekvienoms rungtynėms ir atiduosime visą save. Turime galimybių patekti į trejetuką. Manau, viskas bus gerai.

– Koks apskritai yra „Neptūno“ braižas?

– Visų pirma, kalbame yra apie gynybą, stengiamės sustabdyti varžovų lyderius. Vėliau, pasinaudojus gera gynyba, pereiti į greitąjį puolimą ir pelnyti taškus. Toks tas ir braižas.

– Save ateityje geriau matote kaip įžaidėją ar atakuojantį gynėją?

– Šį sezoną teko žaisti abejose pozicijose, todėl nematau didelio skirtumo. Galbūt esu labiau tas, kuris daugiau renka taškus pats negu ieško komandos draugų, antru numerio žaisti kažkiek patogiau, bet galiu žaisti ir įžaidėju.

– Klaipėda istoriškai garsėja išugdytais snaiperiais. Jūs – ne išimtis. Kaip galima paaiškinti šį uostamiesčio fenomeną?

– Neįsivaizduoju. Nuo krepšinio mokyklos laikų visi stengiasi mesti tuos tritaškius. Mes iš pajūrio geriau jaučiame kamuolį ir geriau pataikome (šypsosi).

– Ar jau teko kalbėtis su Ramūnu Butautu dėl artėjančios vasaros ir Europos jaunimo krepšinio čempionato?

– Kol kas negavau jokių žinių ir trenerio asmeniškai nepažįstu. Aišku, šį specialistą žinau, nes jis dirbo su vyrų rinktine, todėl būtų labai įdomu dirbti su šiuo treneriu, pažinti jo sistemą ir pažiūrėti, kaip jis supranta žaidimą.

– Tai jums bus jau paskutinės pirmenybės jaunimo krepšinyje. Ką davė vasaros praleistos įvairaus amžiaus rinktinėse?

– Tos vasaros davė labai daug patirties. Pamačiau daug įvairaus stiliaus žaidėjų, pačiam teko žaisti prieš juos. Žaidimas prieš įvairias rinktines yra visai kitas nei klubiniame krepšinyje. Manau, tie čempionatai labai prisideda prie krepšininkų meistriškumo augimo ir brandos.

– Ar jau pasvajojate apie kvietimą į rinktinės vyrų stovyklą? Kaip manote, kada tai galėtų įvykti?

– Patekti į vyrų rinktinę – kiekvieno krepšininko svajonė. Kol kas apie tai stengiuosi negalvoti ir stengiuosi patekti į savo metų rinktinę bei su ja iškovoti medalius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder