Visi keliai veda į Kauną

Visi keliai veda į Kauną

Šiandien vakare Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyksiančios Eurolygos varžybų antrojo etapo („Top 16“) ketvirtojo turo rungtynės sulaukė išskirtinio pajėgiausių Europos krepšinio komandų turnyro vadovų dėmesio. Istorinių krepšinio mūšių dvasia alsuojančiai Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA ekipų akistatai Eurolyga paskyrė centrinės turo dvikovos titulą.

Pralaimėjimai nesugniuždė

E grupėje žaidžiančioms komandoms „Top 16“ etapo pradžia susiklostė skirtingai. Maskvos CSKA laimėjo visus tris mačus, tuo metu „Žalgiris“ patyrė dvi nesėkmes. Kauniečiai išvykoje 66:67 nusileido Atėnų „Panathinaikos“ ekipai ir 74:75 - Madrido „Real“ komandai, o vienintelę pergalę iškovojo savo arenoje 75:63 įveikę Malagos „Unicaja“ klubą.

Vis dėlto Kauno „Žalgirio“ komandos strategas Choanas Plasa (Joan Plaza) įsitikinęs, kad tokie pralaimėjimai tik sustiprino ekipą. „Manau, kad mūsų rungtynės Atėnuose ir Madride parodė, kad mes nusipelnėme žaisti kitame Eurolygos varžybų etape. Tikiuosi, kad nepaisant visų esamų problemų, mes iškopsime į ketvirtfinalį. Neabejoju, kad CSKA tikrai žais Eurolygos finalo ketverte, o mums šis „ketvertas“ oficialiai prasideda jau dabar. Mes jau įrodėme, kad galime kautis bet kurioje Europos arenoje, o palaikomi savo sirgalių privalome siekti tik pergalės“.

Po trijų turų Maskvos CSKA E grupėje žengia pirmoje vietoje, o „Žalgiris“ - penktas.

Lyderių problemos

Šį sezoną žalgiriečiai savo arenoje patyrė vos vieną nesėkmę - Eurolygos pirmojo etapo 5-ajame ture kauniečius 77:63 įveikė Eurolygos nugalėtojų titulą ginantys Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai. „Žalgirio“ sirgalių kuriamos atmosferos ypatumus savo kailiu pajuto ir Maskvos CSKA krepšininkai. Spalio 28 d. VTB Vieningosios lygos varžybose Kaune žaidę maskviečiai šeimininkams nusileido 68:78. CSKA neišgelbėjo ir praėjusiame sezone „Žalgirio“ aprangą vilkėjęs amerikietis Sonis Vymsas (Sonny Weems). Jis į buvusios komandos krepšį įmetė 13 taškų.

Tiesa, šį sezoną Maskvos komandos lyderiu tapęs ir vidutiniškai per rungtynes beveik po 17 taškų renkantis krepšininkas dėl traumos praleido paskutinius du Eurolygos mačus ir kol kas nėra aišku, ar šiandien jis pasirodys aikštėje. Problemų turi ir „Žalgiris“. Dėl nugaros skausmų mačą su Madrido „Real“ ekipa praleidęs Darjušas Lavrinovičius vis dar nesitreniruoja su komanda. Nugaros ir kojų skausmai kamuoja ir pagrindinį „Žalgirio“ snaiperį kroatą Marką Popovičių. Šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai po 13,7 taško per rungtynes renkantis 30-metis kroatas praėjusią savaitę į Madrido „Real“ krepšį įmetė 21 tašką ir pakartojo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą.

Akivaizdi CSKA persvara

Po sunkokos sezono pradžios įsismaginę Maskvos CSKA krepšininkai į Kauną atvyko tikėdamiesi pratęsti aštuonių iš eilės Eurolygoje iškovotų pergalių seriją. Vienintelę nesėkmę „raudonarmiečiai“ patyrė Eurolygos pirmojo etapo rungtynėse su Barselonos „Regal Barcelona“ ekipa (60:81). Iš viso trijose lygose šį sezoną žaidžianti CSKA per 34 rungtynes patyrė vos 3 nesėkmes. Be „Žalgirio“ ir „Barcelona“ ekipų, Rusijos krepšinio flagmaną nubaudė dar ir Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa (75:70).

„Žaisime su komanda, kuri šį sezoną demonstruoja aukščiausio lygio krepšinį. Be to, „Žalgiris“ puikiai pasinaudoja savo sirgalių teikiamu palaikymu, savo arenoje jie yra labai pavojingi, - prieš rungtynes sakė CSKA vyriausiasis treneris italas Etorė Mesina (Ettore Messina). - Jei tikimės laimėti, privalome branginti kamuolį ir patikimai gintis nuo „Žalgirio“ snaiperių. Tikiuosi, kad šiose rungtynėse galėsiu pasinaudoti ir po traumos atsigaunančių krepšininkų paslaugomis“.

Iki šios dienos rungtynių Kauno „Žalgiris“ ir Maskvos CSKA ekipos Eurolygoje tarpusavyje sužaidė 12 rungtynių. Šių mačų statistika byloja apie istorinių „Žalgirio“ varžovų pranašumą. Žalgiriečiai mačuose su CSKA Eurolygos varžybose šventė tik vieną pergalę. Tai nutiko 2000 m. sausį, per pirmąją komandų akistatą šiame turnyre. Tada „Žalgiris“ 84:76 įveikė Maskvos klubą. Kitus 11 mačų laimėjo CSKA ekipa, tad kauniečiai šiandien turi progą nutraukti dar vieną „juodąją“ Eurolygos seriją.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder