Vilniuje rengiamas šių metų Europos futbolo čempionatui skirtas turnyras

Vilniuje rengiamas šių metų Europos futbolo čempionatui skirtas turnyras

Lenkijos ir Ukrainos ambasados ateinantį šeštadienį Vilniuje, "Sportimos" arenoje, rengia trečiąjį tarptautinį mažojo futbolo turnyrą. Šių metų Europos futbolo čempionatui ("Euro-2012") skirtose varžybose rungtyniaus Lietuvoje akredituotų diplomatinių atstovybių ir Lietuvos valdžios institucijų komandos.

Nugalėtojos titulą gins Ukrainos ambasados komanda.

"Laukia labai įdomios varžybos. Jose dalyvaus ne tik diplomatinių atstovybių, bet ir Lietuvos Prezidento kanceliarijos, Seimo, Užsienio ir Vidaus reikalų ministerijų bei kitų institucijų komandos. Iš viso rungtyniaus 20 komandų", - trečiadienį naujienų agentūros ELTA konferencijų salėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka.

Šis turnyras bus vienas renginių, skirtų birželio 8 - liepos 1 dienomis Lenkijoje ir Ukrainoje vyksiančiam 14-ajam Europos futbolo čempionatui.

V. Žovtenka ir Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Janušas Skolimovskis (Janusz Skolimowski) pažymėjo, kad abi Europos futbolo pirmenybes organizuojančios šalys yra pasirengusios varžyboms, o abiejų šalių užsienio reikalų ministerijos suteiks reikiamą pagalbą į čempionatą atvyksiantiems futbolo aistruoliams.

J. Skolimovskis sakė, kad į Lenkiją atvyksiantys futbolo gerbėjai konsulinę informaciją gali rasti tinklapyje msz.gov.pl/euro2012. Lenkijos ambasadorius pažymėjo, kad čempionato metu ypatingas dėmesys bus skiriamas futbolo gerbėjų saugumui, bus padidintas autobusų, traukinių ir lėktuvų reisų skaičius, o viešbučių kainos jų šalyje nebus drastiškai keliamos.

V. Žovtenka informavo, kad prieš Europos čempionatą Donecke ir Lvove buvo pastatyti visiškai nauji stadionai, o pagrindiniai Kijevo ir Charkovo stadionai buvo rekonstruoti. Taip pat rekonstruoti ir šių keturių Ukrainos miestų oro uostai, 2 mlrd. eurų skirta kelių remontui.

Ukrainos ambasadorius sakė, kad apgyvendinimas futbolo aistruoliams jų šalies nakvynės namuose, sanatorijose, poilsio bazėse kainuos nuo 18 iki 69, o vidutinio lygio viešbučiuose - iki 200 eurų. "Žinoma, viešbučių kainos mane nustebino, bet šis kainų šuolis nebus toks didelis kaip per Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje, - sakė V. Žovtenka. - Juk negali priversti privačių viešbučių nekelti kainų".

Dėl Senojo žemyno čempionės titulo kovos 16 rinktinių, suskirstytų į keturias grupes. "Euro-2012" vyks keturiuose Lenkijos (Gdanske, Poznanėje, Varšuvoje, Vroclave) ir keturiuose Ukrainos (Charkove, Donecke, Kijeve, Lvove) miestuose. Pirmąsias čempionato rungtynes Varšuvoje žais Lenkijos ir Graikijos komandos. Finalas vyks liepos 1 dieną Kijeve. Iš viso bus sužaistos 31 rungtynės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder