Vilniaus "Žalgirį" papildė gynėjas Marius Žaliūkas

Vilniaus "Žalgirį" papildė gynėjas Marius Žaliūkas

Trečiadienį prie Lietuvos futbolo čempiono Vilniaus "Žalgirio" prisijungė patyręs Lietuvos rinktinės žaidėjas Marius Žaliūkas.

Gynėjas, kuris didžiąją savo karjeros dalį praleido rungtyniaudamas Škotijos aukščiausioje lygoje, su žalgiriečiais treniravosi jau kurį laiką, o trečiadienį pasirašė oficialią sutartį.

"Marių pažįstu jau labai seniai, su juo teko dirbti dar Edinburgo "Hearts" klube. Atsiradus pasiūlymui dėl Georgo Freidgeimo, jį pakeisti norėjome Lietuvos rinktinės futbolininku, todėl M. Žaliūkas buvo mūsų pagrindinis pasirinkimas. Jis jau dvi savaites sportavo su žalgiriečiais, tačiau laukėme, kada bus sutvarkyti visi formalumai dėl Georgo persikėlimo, - sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. - Labai džiaugiamės dėl Mariaus pasirinkimo, nes Lietuvoje nėra daug aukšto futbolo lygio mačiusių ir ragavusių gynėjų. Tikiu, kad jis taps solidžiu pastiprinimu mūsų komandai. Manau, kad turėsime labai stiprią centro gynėjų grandį, kurioje žaidėjai turės stipriai konkuruoti dėl vietos starto sudėtyje".

32-ejų metų futbolininkas savo karjerą pradėjo Kaune, kur iš pradžių atstovavo "Inkarui", o vėliau persikėlė į FBK "Kauną". Nuo 2006 metų jis buvo skolinamas Edinburgo "Hearts" (Škotija) ekipai, į kurią galutinai persikėlė 2010-aisiais. Per aštuonerius šiame klube praleistus metus M. Žaliūkas sužaidė 301-erias rungtynes ir įmušė 18 įvarčių.

Vėliau gynėjas prisijungė prie antros pagal pajėgumą Anglijos lygos "Leeds United" klubo, o nuo 2014-ųjų atstovavo daugkartiniam Škotijos čempionui Glazgo "Rangers".

Per savo karjerą M. Žaliūkas po kartą tapo Lietuvos A lygos čempionu (2006 m. su FBK "Kaunu"), Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės (2005 m. su FBK "Kaunu") ir Škotijos futbolo taurės laimėtoju (2012 m. su Edinburgo "Hearts").

Naujasis "Žalgirio" narys nuo 2006 metų atstovauja ir Lietuvos rinktinei, kurios gretose sužaidė 29 rungtynes.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder