Vilniaus valdžia nusivylęs Lietuvos golbolo rinktinės treneris Karolis Levickis: mus į priekį vedė tik svajonė

Vilniaus valdžia nusivylęs Lietuvos golbolo rinktinės treneris Karolis Levickis: mus į priekį vedė tik svajonė

Lietuvos parolimpinę rinktinę Vilniaus oro uoste pasitiko ne tik artimieji, bet ir politikai, nepraleidžiantys progos pasimėgauti šlovės spinduliais. Vis dėlto aukso medalius iškovojusios Lietuvos golbolo (aklųjų rinktinės) treneris Karolis Levickis pasigedo tiek Vilniaus, tiek valstybės indėlio į šią pergalę.

Priešingai - treneris prisipažino, kad, ruošiantis svarbiausioms ketverių metų varžyboms, jam buvo sumažintas atlyginimas ir jį, kaip ir visą komandą, į priekį vedė tik svajonės troškimas.

Treneris aiškino, kad, pasikeitus sostinės valdžiai, visas rinktinės pasiruošimas galėjo nueiti perniek.

"Dabar laukia poilsis, o kas bus toliau, nežinau. Reikia pailsėti, suprasti, kas vyksta Lietuvoje, kiek mes esame svarbūs, - po kelionės iš Brazilijos Vilniaus oro uoste kalbėjo K. Levickis. - Iki šiol niekam nesigyriau ir niekam nepasakojau, bet aš buvau beveik bedarbis. Mes visus metus su komanda ruošėmės dėka atsidavimo. Šiais metais man buvo gerokai sumažintas atlyginimas ir dabar galima sakyti, kad grįžau į nežinią. Man žmonės sakė, kad, jei grįšim iš Rio de Žaneiro, tai 100 proc., jog būsiu bedarbis, o grįžome su medaliais, todėl gal bus kitaip. Norėtųsi, kad ateityje taip nebūtų, kai besikeičiant valdžioms daug kas koreguojama nesusimąstant apie pasekmes".

K. Levickis atlyginimą gauna dirbdamas Vilniaus savivaldybei priklausančioje "Tauro" sporto mokykloje. Šiais metais jam buvo dvigubai sutrumpintos darbo valandos - kartu ir gerokai apkarpytas atlyginimas.

"Tai - mano asmeninė auka, bet parolimpinės žaidynės buvo mano svajonė ir džiaugiuosi, kad neišėjau iš to kelio. Gal tai kaip tik padėjo labiau susikaupti ir susikoncentruoti bendram tikslui", - teigė K. Levickis.

Lietuvos golbolo rinktinės treneris Lietuvoje pasigenda aiškios ir teisingos sporto strategijos.

"Nekaltinu vien Vilniaus valdžios. Apskritai Lietuvoje nėra centralizuotos sporto sistemos, kuri vykdytų kokį nors procesą. Golbolas yra gana ilgai kultivuojama sporto šaka, kur treneriai gauna tam tikrą atlygį, o su sportininkais dirbama profesionaliai. Šiais metais galėjo būti viskas sugriauta. Lietuvoje nėra geros ne tik neįgaliųjų, bet ir viso sporto strategijos. Ji turi būti platesnė, apgalvota", - pabrėžė K. Levickis.

Šiais metais karjerą Lietuvos golbolo rinktinėje baigė rezultatyviausias Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių žaidėjas 40-metis Genrikas Pavliukianecas. Nepaisant to, K. Levickis tiki, kad Lietuvos golbolas turi ateitį.

"Kaip ir kiekviename darbe, nepakeičiamų žmonių nėra. Svarbiausia, kad nauji žmonės ateitų motyvuoti ir nebijotų dirbti, rizikuoti, svajoti. Visa kita ateis su laiku. Visi mes gyvename svajonėmis. Pasirodo, kad kai labai nori, jos gali išsipildyti", - pridūrė Lietuvos rinktinės treneris. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder