Vietoj finalo "Neptūnui" – tūkstantinė bauda

Vietoj finalo "Neptūnui" – tūkstantinė bauda

Įtemptą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalį Vilniaus „Lietuvos rytui“ pralaimėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ turės papurtyti kišenę. Paskutinėse serijos rungtynėse uostamiestyje į aikštę išbėgęs ir teisėją pastūmęs „Neptūno“ sirgalius klubui užtraukė 1160 eurų baudą.

Pagal čempionato nuostatus, už nesugebėjimą užtikrinti saugumo rungtynių metu klaipėdiečiams grėsė bauda iki beveik 3 tūkst. eurų, bet LKL drausmės komisija griežčiausių sankcijų neskyrė.

Įsiutęs aistruolis ant parketo išbėgo trečiajame šeštadienį vykusios dvikovos kėlinyje, po Martyno Mažeikos techninės pražangos. Vyriškį bandė suturėti arčiausiai buvęs pats „Neptūno“ kapitonas, bet sirgalius prasibrovė iki arbitro Andriaus Malecko ir stumtelėjo jį.

Emocijų nebevaldantį gerbėją už parankių iškart sugriebė greta buvęs klaipėdiečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis ir kiti komandos personalo nariai, o po akimirkos jis buvo išvestas apsaugos darbuotojo.

Tuo metu „Neptūnas“ atsiliko nuo svečių iš Vilniaus 37:59, bet iki rungtynių pabaigos beveik sugebėjo likviduoti nepadorų skirtumą ir pralaimėjo tik po eilinės dramos mačo atomazgoje (87:92).

„Emocijų buvo daug, ir M. Mažeikos techninė pražanga, gal net ir išbėgęs fanas kažkiek mus įkvėpė“, – po akistatos neslėpė K. Maksvytis.

Pusfinalio serijoje prieš šalies vicečempionus „Lietuvos rytas“ triumfavo bendru santykiu 3:1. Finale vilniečiai kausis su nugalėtojų titulą ginančiu Kauno „Žalgiriu“, o „Neptūnas“ dėl trečios vietos varžysis su Utenos „Juventus“.

Beje, pastarasis klubas sezono pradžioje taip pat turėjo rūpesčių dėl teisėją užsipuolusio sirgaliaus. „Juventus“ tuomet skirta analogiška 1160 eurų bauda.

LKL drausmės komisijos sprendimą „Neptūnas“ dar gali skųsti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) etikos, drausmės ir apeliacinei komisijai.

Incidento vaizdo įrašas - nuo 1:19:00

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder