Valia - stipresnė už medikų prognozes

Valia - stipresnė už medikų prognozes

Dramatiškus įvykius išgyvenusi ir kadaise iš komos pakilusi klaipėdietė Ramunė Adomaitienė toliau demonstruoja tvirtą charakterį ir valią: 44-erių lengvaatletė skynė laurus pasaulinio lygio neįgaliųjų varžybose Prancūzijoje ir Olandijoje.

Ši Klaipėdos sporto centro lengvosios atletikos trenerė rugsėjį Olandijoje vykusiose pasaulio žaidynėse iškovojo tris medalius: du aukso, vieną bronzos. Ji buvo neįveikiama šuolio į tolį ir ieties metimo varžybose, o rutulio stūmimo rungtyje liko trečia.

"Rugpjūčio mėnesį vykusiose pasaulio veteranų žaidynėse aš iškovojau tris medalius ir Ramunei pasakiau, kad ji turi nuo manęs neatsilikti. Ir štai Ramunė iš Prancūzijos grįžo su trimis medaliais", - smagų sutapimą pasakojo R. Adomaitienės trenerė ir mama Algina Vilčinskienė.

Liepos mėnesį Prancūzijoje vykusiose pasaulio neįgaliųjų pirmenybėse R. Adomaitienė šuolio į tolį rungtyje tapo vicečempione.

Pabudo iš komos

"Sportas - visas mano gyvenimas, būtent sporto dėka aš ir išgyvenau", - "Vakarų ekspresui" sakė R. Adomaitienė.

Ji prieš 17 metų patyrė kraupų likimo smūgį - pateko į tragišką autoavariją.

R. Adomaitienė kartu su vyru vyko automobiliu ir susidūrė su traukiniu, Ramunės vyras žuvo, o ji buvo visa sutraiškyta, mėnesį gulėjo lovoje be gyvybės ženklų komos būklės.

"Gydytojai kalbėjo, kad išsaugoti gyvybę beveik nėra šansų. Tačiau Ramunei padėjo nežmoniškas pasišventimas, charakteris, noras ir ryžtas gyventi. Šios savybės jai padeda ir sporte", - teigė čempionės mama.

Sulipdė iš dalių

Po to, kai R. Adomaitienė atsigavo po komos, sveiko itin sparčiai.

"Medikai prognozavo, kad likusį gyvenimą praleis neįgaliųjų vežimėlyje, tačiau ji visomis pastangomis stengėsi tai paneigti: Palangoje per reabilitacijos laikotarpį stengėsi ištrūkti iš vežimėlio, negalėdama paeiti, o tiesiog šliaužė žeme. Darė viską, kad tik nesėdėtų jame, - apie dukros ryžtą ir užsispyrimą kalbėjo A. Vilčinskienė. - Pakilti iš ligos patalo padėjo sportas. Ji nuo vaikystės atkakliai sportavo, buvo daugkartinė daugiakovės prizininkė".

Praėjus tik 1,5 metų po tragiškos avarijos, Ramunė pasirodė sporto arenose.

Tiek A. Vilčinskienė, tiek R. Adomaitienė pabrėžė, kad itin profesionaliai savo darbą atliko gydytojas Vytautas Grykšas.


"Jis po avarijos mano kūną tiesiogine to žodžio prasme sulipdė iš kūno dalių. Jei ne jo puikus darbas ir profesionalumas, manau, kad dabar jau gulėčiau po žeme Lėbartuose. Tačiau dabar dar sugebu aktyviai sportuoti ir iškovoti medalių. Tai puiku", - kalbėjo sportininkė.

Gerino rekordus

Ji 2011 metais buvo išrinkta geriausia lengvaatlete tarp neįgaliųjų sportininkų.

"Sportas man - tarsi atgaiva sielai, džiaugsmas ir gyvenimo variklis", - kalbėjo ne kartą pasaulio rekordus gerinusi R. Adomaitienė.

Per savo karjerą ji yra iškovojusi daugybę medalių planetos ir Europos čempionatuose, tarptautiniuose turnyruose rutulio stūmimo, ieties metimo, trumpų nuotolių bėgimo bei šuolio į tolį rungtyse.

Klaipėdoje lengvosios atletikos trenere dirbanti moteris dalyvavo Londono parolimpėse žaidynėse ir liko per plauką nuo medalio - ketvirta.

R. Adomaitienė kartu su trenere spalio 4 dieną vyks į Prezidentūrą. Jas čia kviečiasi ir pagerbti ketina Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Sportininkė "Vakarų ekspresui" užsiminė, kad ne visada dėl finansinių sunkumų gali tinkamai pasiruošti ir nuvykti į varžybas. Ji ragina atsiliepti gerus žmones, kurie galėtų pagelbėti finansiškai. Geraširdžiai turėtų skambinti šiuo telefonu: 8 659 91024 (atsilieps A. Vilčinskienė).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder