Valdžiai pristatys baseino ir ledo arenos idėją

Valdžiai pristatys baseino ir ledo arenos idėją

Klaipėdoje neseniai įkurtos žiemos sporto šakų federacijos atstovai trečiadienį susitiks su miesto meru Vytautu Grubliausku, jo pavaduotoju Vytu Čepu ir administracijos direktore Judita Simonavičiūte ir pristatys žiemos sporto šakų federacijos tikslus – Klaipėdoje pastatyti ledo areną, kuri turėtų būti statoma kartu su planuojamu baseinu.

Ledo arena ir baseinas – ne naujiena pasaulyje, kur tokie objektai statomi kartu dėl ekonominio efektyvumo. Šaldant ledą veikia fizikinis dėsnis, kuomet išsiskiria daug šilumos (šaldytuvo principas) ir šiluma naudojama vandens pašildymui. Tokie trys objektai jau yra pastatyti kaimyninėje Kaliningrado srityje, o artimiausias yra vos už 120 km – Svetlogorske.

Ledo ritulys – viena populiariausių Baltijos regiono valstybių sporto šakų, ši olimpinė sporto šaka ypač mėgstama Švedijoje, Rusijoje, Suomijoje, sparčiai populiarėja Norvegijoje, Danijoje, Vokietijoje. Latvijos ir Estijos ledo ritulio rinktinės yra itin pajėgios. Tad perspektyva klestėti atgimstančiam Lietuvos ledo rituliui – didžiulė.

Tikimasi miesto ir visuomenės paramos populiarinant kitas žiemos sporto šakas – ledo ritulį, dailųjį čiuožimą ir akmenslydį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder