Valdas Vasylius: "Sirgalių palaikymas suteikė jėgų"

Valdas Vasylius: "Sirgalių palaikymas suteikė jėgų"

Po “Neptūno” istorinės pergalės Eurolygoje prieš Belgrado „Crvena Zvezda telekom“ ekipą (83:81), lemiamą metimą likus 3,2 sekundėms įmetęs Valdas Vasylius, jautėsi tarsi euforijoje.

„Džiugu, tai istorinė pergalė. Įrodėme, kad klaipėdiečiai moka žaisti krepšinį ir gali nugalėti Eurolygos komandą“, - tryško džiaugsmu neptūnietis.

Jis pabrėžė, kad džiaugiasi ne savo asmeniniu metimu, o komandiniu pasiekimu.

„Laimėjo visa komanda. Geriau pradėjome rungtynių pradžią, pajutome emocijas ir tai, kad galime laimėti. Šiandien žiūrovai, gausiai susirinkę „Švyturio“ arenoje, buvo tiesiog fantastiški. Jų palaikymas mums suteikė papildomo stimulo ir jėgų. Arena tiesiog ūžė, džiugu, kad jiems suteikėme gerų emocijų. Ačiū sirgaliams už fantastišką palaikymą!" - kalbėjo V. Vasylius.

Pasiteiravus, kokios mintys kirbėjo galvoje, kai reikėjo mesti lemiamą metimą, V. Vasylius atsakė: „Tokiomis akimirkomis negali per daug mąstyti, privalai mesti ir tiek. Rankos nedrebėjo, tai sekundžių reikalas... Meti į tą pusę ir tiek. Kai jau pataikiau, širdis spurdėjo iš džiaugsmo, tačiau bėgi toliau žaisti, žinai, kad dar laukia varžovų ataka ir privalai kuo geriau apsiginti. Įveikėme pajėgius varžovus, tai gerai, tačiau dar laukia daug rimtų priešininkų – sezonas tik įsibėgėja. Jokiu būdu negalime atsipalaiduoti“, - pabrėžė V. Vasylius.

Gera nuotaika per spaudos konferenciją tryško ir „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

“Labai džiaugiuosi savo komanda. Buvo skeptikų, kurie sakė, kad “Neptūnas” Eurolygoje neturės ką veikti. Dvigiubai džiaugiuosi, kadangi esame labai klaipėdietiška komanda – “Neptūne” rungtyniauja net devyni Klaipėdos krašto žaidėjai. Tie patys vaikinai išsireikalavo teisę žaisti Eurolygoje ir jie tą sėkmingai vykdo. Gerai, kad pavyko pristabdyti varžovų didelį žmogų – Bobaną Marjanovičių. Kažkiek stabdydami jį ir rizikavome, kadangi dėl to galbūt ir praleidome kelis tritaškius metimus. Bet mes buvome susikoncentravę, kad negauti taškų iš po krepšio”, - aiškino treneris.

Jis pripažino, kad rungtynių pabaigoje teko išlieti daug nervų, tačiau rungtynių atomazga suteikė itin daug gerš emocijų.

“Rungtynių pabaigoje varžovai perėmė iniciatyvą - iš mūsų rankų slydo rungtynių kontrolė, tačiau džiaugiuosi savo komanda, kad surado jėgų ir rungtynių pabaigą sužaidė kovingai. Klausiate, kokie jausmai užplūdo širdį, kai likus 3,2 sekundėms Valdas Vasylius pataikė tą lempingą metimą? Geri jausmai, Vasylius gali pataikyti tokius metimus – jis išsineria, išsiraito kaip ungurys. Nebuvo širdis rami, kai varžovai metė paskutinį tolimą metimą, galėjome ir prasižengti, bet priėmėme sprendimą gintis. Ačiū Dievui, kad tai pasiteisino. Visa komanda nusipelnė gerų žodžių. Džiaugiuosi šia istorine pergale”, - kalbėjo K. Maksvytis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder