Vaikams - krepšininkų pamokos ir dovanos

Vaikams - krepšininkų pamokos ir dovanos

Praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vicečempionai Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" krepšininkai prieš didžiąsias metų šventes - Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus nusprendė pradžiuginti socialiai remtinus vaikus. Krepšininkai į savo treniruotes pasikvietė, krepšinio paslapčių pamokė bei šiltus kontaktus užmezgė su Klaipėdos vaikų globos namų "Rytas" ir BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro vaikais. 

Pastarieji noriai, su ugnele akyse atliko krepšininkų pratimus ir užduotis, dalyvavo smagiose estafetėse ir žaidimuose, o galiausiai buvo apdovanoti „Neptūno” marškinėliais, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJU) ir Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) įsteigtais prizais.

"Buvo išties smagus renginys ir draugiškas bendravimas. Užmezgėme su vaikais šiltus kontaktus. Mes, sportininkai, nesvarbu, ar krepšininkai, ar kitos sporto šakos atstovai, turime vaikams rodyti pavyzdį. Juk vaikų širdis galima pasiekti per sportą ir tinkamą pavyzdį. Be to, kai vaikai prieš Šv. Kalėdas dar gauna dovanų - išvis fantastika", - šypsodamasis sakė "Neptūno-Akvaservis" treneris Tomas Gaidamavičius.

Jam antrino ir "Neptūno-Akvaservis" komandos direktorius Dainius Vaitelis.

"Stengsimės dažniau organizuoti panašias socialines akcijas, vaikams skiepyti sporto jausmą, pasakoti apie sveiką gyvenseną. Tikimės tęstinumo. Kviesimės šiuos vaikus į savo rungtynes, po kiek laiko vėl suorganizuosime bendrą treniruotę, kartu pažaisime krepšinį", - teigė D. Vaitelis.

Tai, kad vyksta panašios akcijos džiaugėsi ir VšĮ "Veiklių mamų klubas" narė Sandra Petrulevičienė.

"Džiugu, kad krepšininkai sutiko su mumis bendradarbiauti ir kartu galime vaikams suteikti smagių emocijų, integruoti juos į visuomenę. Mes vykdome projektą "Vaikų socialinė ir profesinė integracija". Stengiamės įlieti vaikus į naudingą veiklą, stengiamės duoti ne žuvį, o meškerę, kad jie patys galėtų atsirinkti, ko jie nori gyvenime", - pabrėžė S. Petrulevičienė.

Priminsime, kad ir ankstesniais metais "Neptūno-Akvaservis" (tuomet dar vadinosi "Nafta-Akvaservis") krepšininkai ne kartą lankėsi mokyklose ir darželiuose bei jaunajai kartai perteikė krepšinio pamokas, dalijo autografus, atsakė į jiems rūpimus klausimus.

"Žinome, kad šiuolaikiniai vaikai yra vis mažiau fiziškai aktyvūs. Tikime, kad tokie renginiai jaunajai kartai gali įskiepyti meilę sportui, krepšiniui. Perteikti žinias jaunajai kartai - maloni pramoga", - sakė žaidėjai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder