Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas pasitraukė iš Dakaro ralio

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas pasitraukė iš Dakaro ralio

Jau prieš dešimtąjį Dakaro lenktynių etapą ir varžybų senbuviai, ir organizatoriai minėjo, jog jis bus bene sunkiausias šių metų Dakare. "Agrorodeo" komanda - Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas - tuo įsitikino ir turėjo pasitraukti iš tolimesnės kovos.

Dėl variklio turbinos gedimo "Seat Leon Dakar" autombilis įstrigo smėlyje, likus vos keliolikai kilometrų iki finišo. Deja, pasiekti La Riojos miesto sportininkams nepavyko - jiems 2016-ųjų Dakaras jau baigtas.

Organizatoriai dėl liūties, po kurios ištvino greta trasos tekančios upės, vakar vėlino startą ir sutrumpino greičio ruožo ilgį. Lenktynių organizatoriai visus dalyvius į distanciją išleisdavo bendra eilės tvarka, tad norintys važiuoti greičiau, turėjo susitvarkyti su dulkių šleifą paliekančiais lėtesniais varžovais - motociklininkais, sunkvežimių ir keturračių vairuotojais.

Pirmame kontroliniame punkte iš 60-os vietos startavę Lietuvos lenktynininkai buvo smuktelėję į 72 poziciją. Nuo etapo lyderio lietuviai jau tada buvo atsilikę beveik tris valandas.

Vėliau šis atotrūkis augo, nes Vaidotui ir Sauliui teko kovoti ne tik su smėliu bei kopomis, bet ir "charakterį" demonstruojančia turbina bei sankaba. Priminsime, kad ekipažas startuoja T3 klasėje, kurios techninis reglamentas numato daugelio standartinių mazgų naudojimą. Anksti rytą Lietuvos laiku komanda pranešė, kad jiems iki finišo dar likę 12 km sunkaus kelio per kopas, tačiau jie lėtai juda į priekį. Tuo metu Vaidotas ir Saulius buvo 68-oje vietoje.

Deja, jau po vidurnakčio Argentinos laiku "Agrorodeo" komandai Dakaro lenktynės baigėsi.

"Po ilgos agonijos smėlyne mūsų automobilio variklio turbina "numirė". Mūsų Dakaras, deja, baigtas", - pranešė V. Žala.

Kol kas visureigis įstrigęs kopose, ir sportininkai laukia, kol juos iš smėlio gniaužtų išvaduos techninės pagalbos automobilis.

Dakaro lenktynėse debiutavęs V. Žala labai sėkmingai pradėjo varžybas - antrame etape ekipažas užėmė 39-ąją, trečiame - 44-ąją vietas. S. Jurgelėnui tai buvo antrosios Dakaro lenktynės, 2013 metais su B. Vanagu jis finišą sugebėjo pasiekti. "Agrorodeo" komanda varžėsi Lietuvoje pagamintu "Seat" visureigiu, sportininkai kovojo T3 klasėje, o alternatyvių degalų įskaitoje ekologišku NEXBTL dyzelinu važiavęs ekipažas buvo tarp prizininkų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder