Vacys Lekevičius kovos prieš "Atlantą"

Vacys Lekevičius kovos prieš "Atlantą"

Tėvas prieš sūnų, klubo prezidentas prieš savo komandą - tokia dvikova antradienį laukia uostamiesčio futbolo aistruolių. Klaipėdos futbolo klubo "Atlantas" prezidentas Vacys Lekevičius LFF taurės ketvirtajame etape gins Plikių "Sakuonos-Klarksono" ekipos vartus, o "Atlanto" vartų saugas bus jo sūnus Arnas.

Rungtynės tarp šių dviejų ekipų įvyks antradienį 18.30 val. Klaipėdos miesto centriniame stadione.

"Žaisti prieš "Atlantą" net įdomiau - tai sportinės garbės reikalas, - kalbėjo V. Lekevičius. - "Atlantas" - profesionalų komanda, o Plikių futbolininkai - daugiau mėgėjai, ateina pažaisti futbolą po darbų ir rūpesčių, tiesiog savo malonumui. "Atlantas" privalo įrodyti savo pranašumą, tačiau net neketinu atsipalaiduoti. Aš, taip pat ir "Sakuonos-Klarksono" futbolininkai, tikrai pasiryžę atiduoti visas jėgas. Neketiname nuolaidžiauti, jaunimui teks paprakaituoti", - pabrėžė Klaipėdos futbolo specialistas.

V. Lekevičius specialiai šioms rungtynėms net įsigijo naujus sportinius futbolo batelius - "bucus".

"Pritaikius nuolaidą teko pakloti ne vieną šimtą litų. Net jaunystėje tokių niekada nubuvau turėjęs. Kurį laiką nešiojau dviem dydžiais per didelius ir senus batelius, tad nusprendžiau įsigyti naujus. Neseniai įsigijau ir naujas vartininko pirštines. Bus patogiau rungtyniauti", - kalbėjo pašnekovas.

Pasiteiravus, ar nebus skaudu rungtyniauti prieš savo sūnų Arną, Vacys atsakė: "Aš sūnui ne kartą buvau sakęs: "Toli tau dar iki tėvo". Jei aš būčiau saugojęs vartus, "Atlantas" būtų turėjęs daugiau taškų. Apmaudu, kad jaunimas praleido ne vieną įvartį", - kalbėjo "Atlanto" prezidentas.

Tiesa, V. Lekevičius praėjusią savaitę dalyvavo "Atlanto" treniruotėje ir savo žaidėjams pademonstravo, kad į jo saugomus vartus įmušti įvartį - sudėtingas procesas.

"Sunkiai jiems sekėsi įveikti mano gynybą, parodžiau, kad senukas dar turi parako", - neslėpdamas šypsenos kalbėjo V. Lekevičius.

Nuo penktojo LFF taurės etapo į turnyrą įsilies ir Lietuvos futbolo A lygos komandos, tarp kurių ir mūsų krašto ekipos - FC "Klaipėda" bei Gargždų "Banga".

Rugpjūčio 11-ąją prieš Lietuvos nacionalinės rinktinės rungtynes su Baltarusija bus traukiami penktojo etapo burtai.

"Sieksime pateikti staigmeną"

Česlovas KAVARZA, Plikių "Sakuonos-Klarksonos" komandos vadovas:

V. Lekevičius man sakė, kad vartus saugos dar uoliau nei įprasta. Jam sportinės garbės reikalas laimėti prieš "Atlantą".

"Sakuonos-Klarksonos" komanda per vasarą susilpnėjo - Valdas Žalneravičius išėjo į "Atlantą", Orestas Abramavičius - į FC "Klaipėdą", Justas Jančauskas - į Šilutę, o "Atlantas" - kaip tik sustiprėjo. Tačiau tai nereiškia, kad Plikių komanda ruošiasi žaisti susitaikiusi su pralaimėjimu.

Mes jau praėjusiais metais nustebinome Lietuvą: nukeliavome iki šešto etapo - ketvirtfinalio. Pakeliui įveikėme šiais metais A lygoje žaidžiančius "Mažeikius" ir Vilniaus "Žalgirį". O ir rungtynėse su Marijampolės "Sūduva" pirmavome beveik visą kėlinį... Šįmet stengsimės rezultatą pakartoti. Be to, "Atlantui" nusileisti yra garbingiau, nei kuriai nors panašaus lygio komandai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder