„Užduotis - supersunki, bet mes mėgstame iššūkius“

„Užduotis - supersunki, bet mes mėgstame iššūkius“

Praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionai Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" krepšininkai pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą, aštuntfinalį, įveikė greituoju būdu - seriją prieš Gargždų SC krepšininkus laimėjo 3:0. Ketvirtfinalyje klaipėdiečių laukia NKL reguliariojo čempionato nugalėtojai ir garsiai savo tikslus tapti čempionais deklaruojantys Šakių "Vyčio" krepšininkai.

"Ketvirtfinalio užduotis yra supersunki, bet mes mėgstame iššūkius. Juk iš praėjusio čempionų sezono mūsų ekipa gerokai atsinaujino, atjaunėjo, smagu matyti jų progresą. "Vyčio" ekipa - NKL reguliariojo čempionato nugalėtoja ir viena iš lygos favoričių. Juk ši ekipa sezono metu buvo laimėjusi net 18 iš eilės rungtynių. Tai daug ką pasako. Tačiau ir mes tikrai nežadame pirma laiko nuleisti rankų. Bandysime mesti iššūkį", - "Vakarų ekspresui" sakė "Neptūno-Akvaservis" treneris Tomas Gaidamavičius.

Treneri, NKL aštuntfinalį prieš iš patyrusių žaidėjų, tokių kaip Simonas Serapinas, Arvydas Eitutavičius, Vaidotas Pečiukas, Laurynas Mikalauskas, suburtą Gargždų ekipą laimėjote sausu rezultatu 3:0. Turbūt labai pradžiugino toks savų žaidėjų nusiteikimas?

Atvirai pasakius, nesitikėjome, kad seriją laimėsime 3:0. Manėme, kad kova bus atkaklesnė ir prireiks daugiau rungtynių. Juk tiek mes, tiek gargždiškiai - NKL reguliariojo čempionato turnyrinės lentelės kaimynai. Pergalių ir pralaimėjimų skaičius buvo panašus. Gargždų ekipa - išties stipri, patyrusi, tačiau mums pavyko gerai išanalizuoti juos, pasiruošti rimtai kovai ir laimėti. Tuo labai džiaugiuosi.

Pirmąsias aštuntfinalio serijos rungtynes Klaipėdoje laimėjome 24 taškų skirtumu - 86:62, antrose rungtynėse išvykoje teko gerokai paprakaituoti - laimėta vos 1 taško skirtumu - 87:86, o trečiose rungtynėse Klaipėdoje nugalėjome 75:59.

Rezultatas neatspindi tos kovos ir intrigos, kuri virė visos serijos metu.

PATYRĘS. "Neptūno-Akvaservis" treneris Tomas Gaidamavičius žino, kaip įkvėpti jaunimą pergalėms. Jis pats daug metų profesionaliai žaidė krepšinį, o praėjusiais metais įrodė ir trenerio įgūdžius - "Neptūno-Akvaservis" ekipą atvedė į NKL čempionų gretas.

Buvo labai neramu, kai pirmose serijos rungtynėse traumas patyrė Arūnas Mikalauskas ir Deividas Anužis. Arūnas, susitvarstęs skaudamą koją, antrose ir trečiose rungtynėse mums padėjo. Tai žmogus - kovotojas. Jis pats veržėsi į aikštę ir sakė: "Treneri, aš noriu žaisti ir padėti savo komandai." Tai žaidėjas, kuris trykšta energija, noru, kovingumu ir yra pavyzdys kitiems. Treneriui komandoje turėti tokį žaidėją - fantastika. Juk antrose serijos rungtynėse Gargžduose Arūnas pelnė 21 tašką, atkovojo 10 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, perėmė vieną kamuolį, išprovokavo 10 pražangų, surinko 34 naudingumo balus ir tapo naudingiausiu (MVP) NKL antrųjų aštuntfinalio mačų krepšininku.

Kokia situacija yra su Deividu Anužiu? Jis nežaidė nei antrose, nei trečiose NKL aštuntfinalio rungtynėse. Ar jo trauma labai rimta?

Jam atsinaujino šlaunies trauma, kuri šį sezoną kankino jau ne kartą. Mes nenorėjome rizikuoti ir leidome jam pailsėti. Pirmąsias NKL ketvirtfinalio rungtynes su "Vyčiu" žaisime penktadienį 20 val. išvykoje, tad turime laiko atgauti jėgas. Matysime, kaip iki penktadienio jausis Deividas Anužis. Šiandien dar negaliu atsakyti, ar jis pasirodys ketvirtfinalio serijoje.

Ketvirtfinalyje, kaip ir aštuntfinalyje, komandos kaunasi iki trijų pergalių. Ką galite pasakyti apie artėjančią seriją ir apie būsimus varžovus?

Jau minėjau, kad varžovas - vienas iš čempionato favoritų. "Vyčio" ekipa propaguoja laisvą krepšinį, paremtą greitomis atakomis ir tolimais metimais. Sunku prieš juos gintis.

NKL reguliariajame čempionate su "Vyčiu" kovėmės keturis kartus ir kartą Klaipėdoje po dviejų pratęsimų laimėjome - 93:91, o triskart pralaimėjome - 102:105 ir 58:92 Šakiuose, 76:92 Klaipėdoje.

Atkrintamosios varžybos - jau kas kita. Viskas prasideda iš naujo.

"Vytis" šioje serijoje turi aikštės pranašumą, tai jiems yra pliusas. Tačiau ir mes pastaruoju metu galime pasidžiaugti puikiu savų sirgalių palaikymu. Paskutinėse rungtynėse Klaipėdoje "Vakarų bangos" sirgaliai sukūrė nuostabią atmosferą. Mes buvome tiesiog pakylėti. Tikimės, kad ir ketvirtfinalio serijoje atmosfera bus ne ką prastesnė ir visi kartu sieksime palankaus rezultato.

NKL ketvirtfinalio serijoje yra žaidžiama iki trijų pergalių. Pirmosios Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" ir Šakių "Vyčio" rungtynės vyks kovo 22 dieną (penktadienį) 20 val. Šakiuose, antrosios - kovo 27 dieną (trečiadienį) 18 val. Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10), trečiosios - kovo 29 dieną (penktadienį) 18 val. Šakiuose. Jei reikės ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos vyks kovo 31 d. (sekmadienį) 16 val. Klaipėdoje ir balandžio 3 d. (trečiadienį) 18 val. Šakiuose.

PALAIKYMAS. "Vakarų bangos" krepšinio sirgalių šūksniai ir skanduotės "Neptūno-Akvaservis" žaidėjams suteikė papildomos motyvacijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder