Už kilnų elgesį apdovanotas Darius Draudvila

Už kilnų elgesį apdovanotas Darius Draudvila

Ketvirtadienį Lozanoje (Šveicarija) surengtoje iškilmingoje 2010 metų Kilnaus sportinio elgesio (Fair play) apdovanojimų ceremonijoje Lietuvos dešimtkovininkui Dariui Draudvilai įteiktas Pjero de Kuberteno (Pierre de Coubertin) vardo prizas už kilnų poelgį (Act of Fair Play).

Apdovanojimas 27-erių metų lietuviui atiteko už pagalbą varžovui praėjusių metų Europos lengvosios atletikos čempionate Barselonoje (Ispanija). Dešimtkovės varžybose po septynių rungčių pirmavęs mūsų šalies atstovas šuolių su kartimi rungtyje paskolino vieną iš savo įrankių baltarusiui Andrejui Kravčenkai. Baltarusijos atletas jau per pirmąjį šuolį sulaužė savo kartį ir ketino pasitraukti ir varžybų, tačiau D. Draudvilos dėka tęsė kovą ir galutinėje dešimtkovės varžybų įskaitoje užėmė trečiąją vietą.

"Visada jaučiau, kad dešimtkovės varžybų dalyvius sieja glaudesni ryšiai, nei kitų rungčių atstovus. Kai jis (A. Kravčenka - ELTA) kreipėsi į mane, ilgai negalvojau", - sakė D. Draudvila.

Lietuvio kandidatūrą apdovanojimams pasiūlė Baltarusijos ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos.

Prizas už kilnų poelgį taip pat įteiktas Irano futbolininkui Aminui Motavaseliui Zadehui (Amin Motavassel Zadeh) ir Kinijos imtynininkui Gao Fengui (Gao Feng).

A. M. Zadehas apdovanojimo nusipelnė už savo elgesį Irano pirmosios futbolo lygos rungtynėse. Kai varžovų komandos vartininkas patyrė traumą, bandydamas sustabdyti A. M. Zadeho ataką, pastarasis nepasiuntė kamuolio į vartus, o išmušė jį už aikštės ribų, kad varžovui būtų suteikta medicininė pagalba.

Gao Fengas Azijos žaidynėse nunešė nuo imtynių kilimo savo varžovą, kai šis patyrė traumą paskutinėmis dvikovos sekundėmis.

Apdovanojimas už kilnaus elgesio propagavimą (Promotion of Fair Play) atiteko Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) garbės nariui vokiečiui Valteriui Trėgeriui (Walther Troeger) ir Kenijos maratono bėgikei Teglai Čepkitei Larup (Tegla Chepkite Loroupe).

Prizas už sportinę karjerą įteiktas 1976 metų Monrealio ir 1984 metų Los Andželo olimpinių žaidynių 400 m barjerinio bėgimo čempionui amerikiečiui Edui Mozesui (Ed Moses).

Kilnaus sportinio elgesio apdovanojimus pirmą kartą rengė Tarptautinė sporto žurnalistų asociacija (AIPS).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder