Uosto direkcija  - čempionų kalvė

Uosto direkcija - čempionų kalvė

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pastarosiomis dienomis džiaugiasi puikiais darbuotojų sportiniais pasiekimais - šios įmonės futbolo komanda tapo 2015 m. Klaipėdos miesto 8x8 futbolo pirmenybių I lygos nugalėtoja, o Europos graplingo imtynių absoliučios kategorijos čempiono laurus skynė Uosto kapitono tarnybos darbuotojas Marius Rudnickas.

30-metis klaipėdietis M. Rudnickas pademonstravo geležinę valią ir užsispyrimą, kai absoliučios kategorijos suaugusiųjų varžybose pranoko vieną po kito keturis varžovus ir iškovojo didžiulį nugalėtojo diržą.

Saldus revanšas

Pati saldžiausia pergalė jam buvo prieš Vilniaus klubo "Smauglys" atstovą Luką Danilevičių. Pastarasis paskutinėmis akimirkomis taškais M. Rudnicką nugalėjo svorio iki 90 kg grupės varžybų finale, tad klaipėdietis degė noru atsirevanšuoti. Ir tai puikiai pavyko: Marius Lukui atliko skausmingą kojos laužimo veiksmą ir varžovas buvo priverstas pasiduoti.

"Vilniaus "Smauglio" klubo kovotojai - labai pajėgūs. Tarp sportininkų kalbama, kad tai stipriausias klubas Lietuvoje. Džiugu, kad man šįkart pavyko nugalėti ir iškovoti išsvajotąjį nugalėtojo diržą. Maždaug keturis mėnesius prieš šias varžybas pamačiau čempionato reklamą ir kad nugalėtojui atiteks toks įspūdingas diržas. Sau pasakiau: reikia intensyviai ruoštis ir bandyti iškovoti šį trofėjų. Treniravausi iš širdies: iš lovos keldavausi 6 ryto arba į sporto salę lėkdavau po darbų. Kol kiti vasarą pramogavo, aš plušėjau sporto salėje. Draugai manęs klausė: kam to reikia? Tiesiog toks mano gyvenimo būdas, man reikia adrenalino, azarto, pergalių. Sportas - mano gyvenimo būdas", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos darbuotojas M. Rudnickas.

Europos čempionas dėkojo savo įmonės vadovams, kad itin palaiko jį ir kitus sportininkus.

Be to, jis pasidžiaugė, kad graplingo sportą itin aktyviai vysto Tarptautinės graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas. Neatmetama galimybė, kad ateityje Lietuvoje bus surengtas ir šios sporto šakos pasaulio čempionatas.

Pavyzdys jaunimui

Klaipėdos "Kovos menų namų" sporto klube besitreniruojantis M. Rudnickas ne pirmą kartą tampa pavyzdžiu jaunesniems sportininkams.

Praėjusią žiemą jis Portugalijos sostinėje Lisabonoje vykusiame atvirame Europos braziliškojo džiudžitsu (angl. "Jiu-Jitsu") čempionate iškovojo bronzos medalį. Tąkart iš viso pirmenybėse varžėsi net 3 400 sportininkų.

M. Rudnickas yra puikiai pažįstamas sambo atstovams (buvęs sambo trenerio Arsenijaus Jefišovo auklėtinis). Tai daugkartinis Lietuvos sambo čempionas, pasaulio studentų sambo vicečempionas, Europos Sąjungos čempionas, Europos jaunimo (iki 21 metų) prizininkas, Lietuvos kovinio sambo čempionas, daugkartinis įvairių sambo turnyrų nugalėtojas.

"Sambo lankiau 23 metus, tad norisi išbandyti ir kažką naujo, nepatirto. Save išbandžiau ir kovų be taisyklių varžybose, dalyvavau dvejose tokiose varžybose ir abi jas laimėjau laužimo veiksmais pirma laiko. Nepraleidau ir nesudaviau varžovui nė vieno smūgio. Visos šios varžybos - būdas save išreikšti. Man to reikia", - teigė sportininkas.

Dirbantis bei du mažus vaikus (dukrelę ir sūnų) auginantis sportininkas pabrėžė, kad laiko sportui lieka vis mažiau.

"Sportuoju arba labai anksti ryte, arba vakare. Dėl šeimos ir darbo kartais tenka ir aukoti treniruotes, tačiau ko tik nepadarysi dėl nuostabios šeimos ir vaikučių. Juk šeima - didžiausia vertybė", - aiškino sportininkas.

Futbolo pirmenybėse - drama

GERIAUSIEJI. 2015 m. Klaipėdos miesto 8x8 futbolo pirmenybių I lygos nugalėtojai - Uosto direkcijos futbolininkai. KLFF.lt nuotr.

Klaipėdos miesto 8x8 futbolo pirmenybių I lygos varžybose įtampa tvyrojo ir nugalėtojas nebuvo aiškus iki paskutinių rungtynių: Uosto direkcijos komanda ir "Sarema" surinko po 44 taškus, tačiau nugalėtojų vardą Uosto direkcijai nulėmė tarpusavio su "Sarema" rungtynių rezultatai (6:2 ir 1:1).

Rezultatyviausiu I lygos žaidėju tapo Uosto direkcijos atstovas Karolis Inta, įmušęs net 36 įvarčius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder