Uostamiestyje - Dakaro ralio dalyvių įspūdžiai

Uostamiestyje - Dakaro ralio dalyvių įspūdžiai

Mūsų mieste lankėsi ir su Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) bendruomene įspūdžiais iš Pietų Amerikoje vykusio Dakaro ralio dalijosi lenktynininkai Saulius Jurgelėnas ir Vaidotas Žala.

"9 000 km maršrute beveik 4 500 km greičio ruožai, kuriuos reikia įveikti. Kasdien nuvažiuodavome tik iki 7 proc. kelio, todėl norėdami pasiekti finišą turėjome pamiršti, kas buvo vakar ir koncentruotis tik į esamą akimirką ir galvoti apie rytdieną", - apie esminį trasos iššūkį kalbėjo V. Žala.

S. Jurgelėnas prisiminė nuolatinius aplinkos temperatūros svyravimus lenktynių metu. Ji keisdavosi nuo 0 iki 40 laispnių karščio, tad automobilyje oro temperatūra pasiekdavo ir 60 laipsnių.

"Tuomet nusiimdavau pošalmį ir iškišdavau pro langą pravėdinti. Vėliau jį užsidėdavau kaip šaltą atgaivą", - prisiminimais dalijosi S. Jurgelėnas.

Pasak lenktynininkų, trasoje, kaip ir gyvenime, ne viską lemia fizinis, ar šiuo atveju techninis, pasirengimas.

Jie prisiminė olandų brolių ekipažą, kurie visuomet būdavo gerai nusiteikę ir nuolat juokaudavo.

"Tik dėl olandų entuziazmo ir gebėjimo bendrauti šiai komandai pavyko finišuoti - jiems sugedus trasoje pakeliui visuomet atsirasdavo, kas sustoja ir padeda. Be šios nuolatinės pagalbos jie niekada nebūtų pasiekę finišo", - pasakojo S. Jurgelėnas ir V. Žala.

Bolivijoje Dakaras - didelis festivalis. Čia uždaromi keliai ir eismas, kad būtų be trukdžių galima judėti Dakaro trasa. Aplink ją kelias dešimtis kilometrų driekiasi palaikančių žmonių minios.

"Tai malonu. Visgi mieliausia akiai trasa buvo 20 km ruožas paplūdimiu. Tai turbūt buvo vienintelė proga ir vieta pasaulyje, kur automobiliu buvo galima važiuoti palei vandenyną", - malonius įspūdžius prisiminė lenktynininkai.

Į renginį komanda atvyko savo lenktyniniu automobiliu "Toyota Hilux". Jį apžiūrinėję automobilių entuziastai ir smalsuoliai stebėjosi šviesiai žalios spalvos bolido patvarumu ir techninėmis galimybėmis. Kuro bako talpa - net 500 litrų.

Susitikimo metu lenktynininkai apdovanojo Klaipėdos LEZ inicijuoto Dakaro 2018 totalizatoriaus nugalėtojus, sėkmingai atspėjusius, kelintą vietą ralyje užims bendruomenės palaikoma komanda. Totalizatoriuje dalyvavo per 100 Klaipėdos LEZ įmonių darbuotojų, o Sauliaus ir Vaidoto laimėjimo rezultatus atspėjo net 12 dalyvių.

Priminsime, kad įveikę 14 greičio ruožų V. Žala ir S. Jurgelėnas pirmą kartą finišavo Dakaro ralyje bei užėmė aukštą 18-ą vietą. Tai buvo trečias lenktynininkų startas Dakaro ralyje.

"Smagu kartu su jais džiaugtis puikiais pasiekimais", - po susitikimo su lenktynininkais sakė Klaipėdos LEZ vadovas Eimantas Kiudulas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder