Ukrainos paplūdimio tinklininkės mėgavosi treniruotėmis Lietuvoje

Ukrainos paplūdimio tinklininkės mėgavosi treniruotėmis Lietuvoje

Geriausios Ukrainos paplūdimio tinklininkės Jevgenija Ščipkova ir Valentina Davidova antrus metus iš eilės vieną žiemos savaitę praleido Vilniuje, kur uždarame aikštyne treniravosi su Lietuvos sportininkėmis.

Praėjusiais metais ne vieną suaugusių turnyrą Europoje laimėjusios ukrainietės džiaugėsi bendradarbiavimu su Lietuvos paplūdimio tinklinio atstovais, suteikiančiais galimybes sportuoti Vilniuje. Praėjusiais metais J. Ščipkova ir V. Davidova su Ukrainos rinktine puikiai pasirodė Kontinentinės taurės varžybose, kuriose nužygiavo iki pat finalo ir liko per žingsnį nuo kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

"Buvo liūdna, kad pralaimėjome finale olandėms, bet iš tikro nelabai tikėjomės, kad galime patekti į olimpines žaidynes. Prieš olimpinį atrankos turnyrą nežinojome, ko tikėtis, o dabar mes jau žinome savo galimybes", - sakė V. Davidova.

32-ąją vietą pasaulio reitinge užimančios ukrainietės pasakojo, kad Ukrainoje jos turi tik vieną uždarą aikštyną, kuriame gali žaisti paplūdimio tinklinį žiemą, o daugumai sportininkų šaltuoju metu laiku tenka sportuoti salėse.

"Mums patinka būti Lietuvoje, turėti stiprias treniruočių partneres. Praėjusiais metais čia atvykome pirmą kartą ir vėliau turėjome gerą sezoną, todėl sugrįžome čia ir šiemet", - šypsojosi Ukrainos paplūdimio tinklininkės.

V. Davidova ir J. Ščipkova kartu su lietuvėmis turėtų balandžio mėnesį dalyvauti treniruočių stovykloje užsienyje. Jos į Vilnių atvyko su savo treneriu, o su jomis patarimais dalinosi ir lietuvių treneriai Tadas Donėla ir Marius Vasiliauskas.

"Ukrainietės užima aukštą vietą pasaulio reitinge ir pernai turėjo labai gerą sezoną, laimėjo daug turnyrų. Mums didelė garbė, kad tokio lygio komanda atvyksta čia ir suteikia didelę naudą visoms mūsų merginoms. Balandžio mėnesį planuojame kartu su ukrainietėmis vykti į stovyklą ir gerai pasiruošti sezonui. Kaip rodo mūsiškių žaidimas su ukrainietėmis, merginos patobulėjo, todėl ateinantis sezonas turėtų būti geras", - teigė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas M. Vasiliauskas.

Praėjusiais metais Vilniuje pirmą kartą vykusiame Europos čempionato "Satellite" serijos etape lietuvės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina finale tik po atkaklios kovos pralaimėjo V. Davidovai ir J. Ščipkovai.

"Šiuo metu per treniruotes daugiausiai dirbame su technika, bandome idealiai atidirbti kiekvieną elementą. Atvažiavus ukrainietėms, treneriai akcentavo ne draugiškų susitikimų, kuriuos žaidėme kiekvieną dieną, laimėjimo svarbą, o taisyklingą kiekvieną kamuolio palietimą, - pasakojo I. Zobnina. - Ukrainietės yra labai stiprios, todėl žaisdamos su jomis pamatėme savo klaidas, supratome, kur reikia dar daugiau dirbti. Turėti stiprias ir daugiau patirties turinčias varžovas yra nuostabu - tai tarsi spyris į užpakalį, neleidžiantis atsipalaiduoti ir sustoti. Dabar turime šiek tiek laiko patobulėti ir kartu su jomis vyksime į stovyklą Turkijoje".

Lietuvoje pastaraisiais metais sparčiai daugėja naujų paplūdimio tinklinio aikštynų, o Vilniuje šiuo metu veikia jau trys uždari aikštynai, kuriuose galima sportuoti visus metus. M. Vasiliauskas tikisi, kad daugėjant sportuojančių vaikų, bus galima rasti naujų tinklinio talentų.

"Aikštynų dabar yra labai daug, bet klausimas, kiek žmonių norės sportuoti profesionaliai. Dabar tam yra visos sąlygos. Sportuojančių žmonių daugėja, yra gabių vaikų, tereikia tik noro ir daug sunkaus darbo", - sakė M. Vasiliauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder