Trenerės sėkmingai išlaikė juodojo diržo egzaminus

Trenerės sėkmingai išlaikė juodojo diržo egzaminus

Belgijoje, Ostende mieste, vykusi tarptautinė karatė kyokushin pavasario stovykla sutraukė daugiau nei 200 karatistų iš visos Europos. Stovykla buvo išskirtinė tuo, kad joje buvo surengtas minėjimas karatė kyokushin stiliaus įkurėjo Masutatsu Oyamos mirties 20-osioms metinėms.

Į stovyklą susirinko daug žymių sportininkų bei aukščiausią kvalifikaciją turinčių karatė meistrų, tarp jų buvo ir Pasaulio absoliučios svorio kategorijos nugalėtojas japonas Norichika Tsukamoto, kuris dalijosi savo patirtimi bei žiniomis. Kartu su japonu seminare savo žiniomis dalinosi bei treniruotes vedė ir karatė mokyklos „Shodan“ vadovas Pasaulio vicečempionas Lukas Kubilius.

Šioje stovykloje dalyvavę karatė kyokushin mokyklos „Shodan“ instruktoriai sėmėsi žinių. Juodojo diržo antros pakopos ( II DAN) egzaminą laikė Viktorija Kubilienė, o juodojo diržo egzaminą laikė Asta Dauskurtė.

Egzaminas buvo išties sudėtingas kadangi buvo egzaminuojami vos 7 stovyklos dalyviai, o egzaminatorių buvo tiek pat, kiek ir egzaminuojamųjų. Reikia pasidžiaugti, kad abi merginos pademonstravo aukštą technikos bei kovinį pasirengimo lygį ir sėkmingai įveikė egzaminą, kuris buvo padalintas į dvi dalis: technikos-fizinio pasirengimo ir kovų rungtis.

Technikos-fizinio pasirengimo dalis buvo itin sudėtinga ir sekinanti: ji be perstojo truko 3 val. 30 min. Reikėjo ne tik nepriekaištingai atlikti bazinę karatė techniką nuo pat žemiausio iki pat juodo diržo, bet ir įveikti fizinio pasirengimo bei ištvermės testus (atsispaudimai, pritūpimai, atsilenkimai, šuoliukai atliekant aukštus amplitudinius kojų smūgius ir t.t.).

Antroji dalis buvo kovų rungtis. Ji truko apie 1 val. 30 kovų buvo kovojama porose su 20 skirtingų varžovų, ir taip pat 10 varžybinių kovų su teisėjavimu.

Po egzamino tiek Viktorija, tiek Asta iš egzaminatorių sulaukė daug gražių žodžių už puikiai įveiktą išbandymą, pademonstruotą aukštą technikos bei kovos lygį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder