Travisas Baderis: "Mano darbas - pataikyti metimus“

Travisas Baderis: "Mano darbas - pataikyti metimus“

17 taškų. Tiek iki šiol per kiekvienas Europos taurės turnyro rungtynes pelno Klaipėdos „Neptūno“ legionierius iš JAV Travisas Baderis. Antrąjį profesionalaus krepšininko sezoną Europoje žaidžiantis 196 cm ūgio gynėjas labiausiai išsiskiria taiklia ranka.

24 metų snaiperis šį sezoną antrajame pagal pajėgumą Europos turnyre tritaškius meta net 67 proc. taiklumu (14 iš 21).

Kuomet „Neptūnas“ strigo Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ gynyboje, Dainius Adomaitis į aikštę metė Baderį. Ir neapsiriko. Amerikietis nieko nelaukdamas ėmėsi darbo ir per pirmąjį mačo dalį pataikė net 5 tolimus metimus iš 5. Deja, antrojoje mačo dalyje taikliarankiui pasižymėti nepavyko, tačiau tai nesutrukdė sužaidus vos 20 minučių surinkti 21 naudingumo balą ir tapti naudingiausiu rungtynių žaidėju.

– Kas nutiko antrojoje mačo dalyje, kur dingo taiklūs metimai? – paklausė „BasketNews.lt“.

– Turbūt atšalau per ilgąją pertrauką (juokiasi). Pirmoji rungtynių pusė man tikrai sekėsi, komandos draugai sukūrė puikias progas atlikti metimams. Ypatingai gerai kamuolius skirstė Danielis Ewingas ir Mindaugas Girdžiūnas. Mano darbas yra pataikyti tokius metimus, todėl aš ir esu čia. Tai buvo svarbi pergalė mums, ypač namuose. Kuomet žaidi namuose, nori suteikti gerą emociją tiek fanams, tiek sau.

– Tai buvo trečiosios jūsų Europos taurės rungtynės ir iki šiol jūs per visas jas pelnote po 17 taškų.

– Tikrai? Esu nustebęs. Galbūt turiu pasikeisti savo marškinėlių numerį iš 13-ojo į 17-ąjį.

– Praėjusį sezoną pradėjote Prancūzijoje, kur gynėte Vilerbano ASVEL ekipos garbę. Kaip susiklostė pirmieji žingsniai Europoje?

– Tai buvo mano pirmasis profesionalus klubas. Jame aš nežaidžiau daug (vid. po 14 min. per rungtynes). Tai buvo gero lygio komanda. Visgi po Naujųjų metų aš sudariau sutartį su NBDL lygoje žaidžiančia Hidalgo „Rio Grande Valley Vipers“ ekipa. Ten žaidžiau daugiau ir susigrąžinau pasitikėjimą savo jėgomis. Džiaugiuosi, kad šiuo metu esu „Neptūno“ narys. Tai prestižinis klubas, kuris žaidžia Europos taurės turnyre, o praėjusį sezoną rungtyniavo ir Eurolygoje. Kuomet žaidi Europoje, norisi atstovauti, kuo pajėgesnei ekipai. „Neptūne“ daug šaunių vyrukų, jie mane šiltai priėmė ir aš tuo džiaugiuosi.

– Ar galėtumėte palyginti krepšinį Prancūzijoje, NBDL ir Lietuvoje?

– Į Prancūziją aš atvykau tiesiai po universiteto. Turėjau mokytis kaip tapti geresniu, tačiau tai buvo gera patirtis. Ten praleidau puspenkto mėnesio, per kuriuos daug ką išmokau. Labiausiai stengiausi tobulinti savo gynybą. Europoje krepšinis primena NCAA žaidimą. Ilgiau žaidžiame su kamuoliu, deriniai daugiau apgalvoti. NBDL lyga yra gera vieta pasirodyti, tačiau tuo pačiu ilgai žaidžiant joje tu netobulėji. Jeigu turi gerą statistiką, tave gali pastebėti. Suprantu, kad esu metikas, todėl ir „Neptūne“ mano pagrindinė užduotis yra atakuoti iš toli.

– Kaip toli galite Europos taurėje keliauti su „Neptūnu“?

– Turime žengti žingsnis po žingsnio ir prasibrauti į kitą etapą. O kas bus vėliau, pamatysime ateityje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder