Tradiciniame burlenčių ir irklenčių maratone – pirmą kartą svečiai iš užsienio

Tradiciniame burlenčių ir irklenčių maratone – pirmą kartą svečiai iš užsienio

Visą savaitgalį Kintuose vykusiame tradiciniame, Arūno Rinkevičiaus žygiui burlente per Baltijos jūrą skirtame paminėti burlenčių ir irklenčių maratone – pirmą kartą apsilankė dalyviai iš Latvijos ir Rusijos.

Beveik šimtą dalyvių sutraukusiame renginyje pirmą kartą geriausią rezultatą pavyko parodyti pačiam renginio kaltininkui – Arūnui Rinkevičiui: “Esu labai, labai laimingas”, - sakė vos išlipęs iš vandens. Jis buvo pirmas super maratono distancijoje.

Dvigubai trumpesnę maratono distanciją greičiausiai įveikė perspektyvus jaunas sportininkas Justinas Dievaitis. Moterų kategorijoje šioje distancijoje geriausiai pasirodė Paulina Kukauskaitė. Irklenčių klasėje bendroje įskaitoje greičiausias buvo Arūnas Znotinas, lyderė tarp moterų – Ieva Neverauskaitė.

Dėl kintančių vėjo sąlygų ir plaukimo specifikos, pagal tarptautinius standartus, burlenčių ir irklenčių maratonu laikomas toks atstumas, kurį varžybų lyderis plaukia ne mažiau nei vieną valandą. Super maratono distancija – dvigubai ilgesnė. “Šiemet nustebino super maratono dalyvių skaičius. Tokį didelį išbandymą sau išdrįso mesti net 30 burlentininkų”, - sakė vienas varžybų organizatorių ir teisėjų Mindaugas Čirvinskas.

Penktadienį buvo duoti irklenčių startai, o šeštadienį ir sekmadienį, pakilus vėjui, buvo nuspręsta duoti startus tik burlentėms.

Varžybų organizatoriai taip pat džiaugėsi, kad maratone buvo išvengta incidentų ir neprireikė nė vienos gelbėjimo operacijos. “Pirmą kartą istorijoje tiek daug dalyvių sugebėjo įveikti visą distancija ir finišuoti. Čia dalyvauja tiek rimti buriuotojai, kurie varžosi tarpusavyje, tiek mėgėjai, kuriems šios varžybos pirmiausia reiškia kovą su savimi, tad labai džiugu, kad šiemet turime tokius gerus rezultatus”, - sakė varžybų teisėjas ir organizatorius Robertas Gradauskas.

Burlenčių ir irklenčių maratonas pasižymi ne tik tuo, kad varžybose gerai jaučiasi tiek profesionalai sportininkai, tiek mėgėjai ar pradedantieji, bet šiame renginyje nėra ir amžiaus ribų – jauniausiam diplomą atsiėmusiam dalyviui – Mykolui Gradauskui – devyneri, o vyriausias – 75-erių Anatolijus Mikalauskas.

Burlenčių ir irklenčių maratoną organizuoja VšĮ “Ekstremalus sportas”.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder