Toronto "Raptors" su Jonu Valančiūnu įveikė "Grizzlies" komandą

Toronto "Raptors" su Jonu Valančiūnu įveikė "Grizzlies" komandą

Geriausių NBA Rytų ir Vakarų konferencijų komandų dvikovoje pergalę šventė Jono Valančiūno ekipa. Toronto „Raptors“ (9-2) savo žiūrovų akivaizdoje 96:92 (22:20, 20:28, 27:27, 27:17) įveikė Memfio „Grizzlies“ (10-2) krepšininkus.

„Raptors“, mininti klubo dvidešimtmetį, prieš dvikovą pagerbė savo buvusią žvaigždę Vince'ą Carterį, dabar rungtyniaujantį „Grizzlies“ klube. Vaizdo kube buvo parodytas interviu su pačiu žaidėju ir įspūdingiausi jo karjeros Toronte epizodai.

Nors Carteris buvo pasitiktas švilpimu, kadangi Toronte nėra mėgstamas dėl to, kad pasiprašė iškeičiamas iš šios komandos, tačiau po vaizdo klipo žiūrovai savo buvusiam herojui plojo atsistoję.

Tai sugraudino NBA veteraną.

„Tai buvo nuostabus jausmas. Negalėčiau svajoti apie geresnį scenarijų“, – prisipažino Carterį.

„Grizzlies“ krepšininikai iniciatyvą rungtynėse turėjo iki ketvirtojo kėlinio vidurio, kuomet Terence‘o Rosso tritaškių dėka Toronto ekipai pavyko išlyginti rezultatą (80:80).

Rungtynių likimas sprendėsi rungtynių pabaigoje. „Grizzlies“ užstrigo varžovų gynybos gniaužtuose bei per paskutines dvi su puse minutes nesugebėjo pelnyti taškų, tuo metu „Raptors“ ekipai pergalę paskutinėmis minutėmis išplėšė du taiklūs Kyle‘o Lowry dvitaškiai.

Valančiūnas gerokai daugiau rungtyniavusiam savo tiesioginiam oponentui Marcui Gasoliui neprilygo, tačiau savo ekipai buvo naudingas. Lietuvis per 22 minutes pelnė 10 taškų (4/7 dvitaškiai, 2/2 baudos), sugriebė 5 atšokusius kamuolius, blokavo 2 varžovų metimus, 2 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Toronto klubui pergalės iškovoti nesutrukdė ir 35:50 pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių. „Grizzlies“ aukštaūgiai Gasolis ir Zachas Randolphas sugriebė, atitinkamai, 12 ir 18 kamuolių. 10 kamuolių nusiėmė net Memfio komandos įžaidėjas Mike‘as Conley.

„Raptors“ pirmauja Rytų konferencijoje, o „Grizzlies“, nepaisant nesėkmės, išliko Vakarų konferencijos viršūnėje.

„Raptors“: Demaras DeRozanas 21, Kyle‘as Lowry 18, Terrence‘as Rossas 16, Louisas Williamsas 13, Jonas Valančiūnas 10, Amiras Johnsonas 8 (9 atk. kam.).

„Grizzlies“: Marcas Gasolis 22 (12 atk. kam.), Mike‘as Conley 19 (10 atk. kam.), Zachas Randolphas 18 (18 atk. kam.), Tayshaunas Prince‘as 15.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder