Tomas Gaidamavičius: "Klaipėdos sirgaliai mus įkvepia pergalėms"

Tomas Gaidamavičius: "Klaipėdos sirgaliai mus įkvepia pergalėms"

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate, kuriame Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" krepšininkai įsitvirtino geriausiųjų ekipų ketvirtuke, prasidėjo antrojo rato kovos. Jau ateinantį šeštadienį į Klaipėdą atvyks čempionai Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" krepšininkai su treneriu Ryčiu Vaišvila priešakyje.

"Neptūno-Akvaservis" ir "Sūduvos-Mantingos" krepšininkų rungtynių Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) šeštadienį pradžia - 16 val.

Klaipėdiečiai su marijampoliečiais kovėsi praėjusio sezono NKL finale ir seriją iki keturių pergalių tik po įtemptos kovos 4:3 laimėjo marijampoliečiai. Tiesa, tuomet Klaipėdos ekipą treniravo dabartinis marijampoliečių strategas Atlantos olimpinių žaidynių prizininkas R. Vaišvila.

"Klausiate, ar nebus papildomos ambicijos laimėti? Aš niekada į tokius dalykus nereaguoju ir jų nesureikšminu. Aš žiūriu, analizuoju žaidėjus, jų žaidimą, o į tai, kad jis buvo Klaipėdos komandos treneris, pernelyg nereaguoju. Man svarbiausia, kad mano komandos žaidėjai demonstruotų tokį žaidimą, kokio iš jų noriu", - "Vakarų ekspresui" sakė "Neptūno-Akvaservis" vyr. treneris Tomas Gaidamavičius.

Jis akcentavo, kad kol kas apie dvikovą su marijampoliečiais jis nemąsto, kadangi dar penktadienį išvykoje teks kautis su Jonavos "Jonava".

"Mes visada mąstome apie artimiausias rungtynes, o tik įveikus šį laiptelį, kuriamas naujų rungtynių planas", - sakė T. Gaidamavičius.

Jis pasidžiaugė, kad "Neptūno-Akvaservis" komanda įsibėgėja ir su 9 pergalėmis bei 5 pralaimėjimais tvirtai žengia tarp keturių stipriausių NKL ekipų.

Klaipėdiečiai praėjusį savaitgalį du kartus - namuose rezultatu 85:56 ir išvykoje rezultatu 80:68 įveikė Kauno KTU studentus.

Baigėsi pirmasis NKL čempionato ratas. Kaip vertinate savo komandos pasirodymą? - pasiteiravome T. Gaidamavičiaus.

Rezultatai tenkina, nors man, kaip treneriui, visada norisi geriau. Kaip ir minėjau prieš čempionato pradžią - NKL čempionatas yra labai įdomus ir nenuspėjamas. Kautis iš visų jėgų reikia su kiekvienu varžovu.

Prieš porą savaičių "Neptūno-Akvaservis" komandą papildė net Eurolygos patirties turintis puolėjas Valdas Vasylius. Ar šis klaipėdietis, Jūsų nuomone, labai sustiprino komandą?

Taip, be abejonės. Tai labai patyręs žaidėjas, gerai kovojantis po krepšiu, galintis lengvai varžovus pranokti vienas prieš vieną, ir apskritai jo patirtis mūsų jaunimui - labai naudinga. Kai komandoje yra toks patyręs žaidėjas, kis priverčia pasitempti ir komandos draugus. Tai yra labai gerai.

Jūs daug metų praleidote Šiaulių, Panevėžio ir kitose Lietuvos bei užsienio šalių ekipose. Matėte daug įvairių šalių sirgalių. Kokį įspūdį palieka Klaipėdos krepšinio sirgaliai?

Klaipėdos krepšinio sirgaliai yra išties nuostabūs. Į rungtynes ateina su visa amunicija - būgnais, dūdomis bei kita atributika. Esame labai dėkingi, kad mus taip šiltai palaiko. Apskritai Klaipėdos sporto rūmų tribūnos būna užpildytos krepšinio žiūrovų ir tai mane maloniai džiugina. Krepšinio sirgaliai tikrai mus įkvepia pergalėms. Ačiū jiems už tai.

NKL turnyro lentelė (pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1. Šakių "Vytis" 13 1 27
2. Marijampolės "Sūduva-Mantinga" 11 3 25
3. Šilutės "Šilutė" 10 4 24
4. Klaipėdos "Neptūnas-Akvaservis" 9 5 23
5. Tauragės krepšinio klubas 8 6 22
6. Telšių "Telšiai" 7 7 21
7. Kauno "Žalgiris-2" 7 7 21
8. Jonavos "Jonava" 6 8 20
9. Molėtų "Ežerūnas" 6 8 20
10. Palangos "Palanga" 6 8 20
11. Mažeikių "Ereliai" 5 9 19
12. Joniškio "Delikatesas" 4 10 18
13. Vilniaus "Perlas" 4 10 18
14. Kauno KTU 2 12 16

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder