Tomas Gaidamavičius apie NKL finalo ketvertą: "Sieksime kuo geriau reprezentuoti Klaipėdos vardą"

Tomas Gaidamavičius apie NKL finalo ketvertą: "Sieksime kuo geriau reprezentuoti Klaipėdos vardą"

Viena tituluočiausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandų - Klaipėdos "Neptūnas-Akvaservis", savo trofėjų kolekcijoje turinti visų spalvų medalius, šį savaitgalį Jonavoje kils į finalo ketverto mūšį ir bandys sumedžioti dar vieną trofėjų.

Jau šįvakar nuo 20 val. "Neptūnas-Akvaservis" pusfinalyje kausis su praėjusio sezono čempionais Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" krepšininkais. Šias rungtynes tiesiogiai iš Jonavos nuo 20 val. transliuos Delfi TV.

Dar prieš šias (17.30 val.) rungtynes kitame pusfinalyje kausis Šakių "Vyčio" ir Kauno "Žalgirio-2" ekipos.

Pusfinalio pralaimėtojai šeštadienį nuo 13.30 val. susitiks mažajame finale, laimėtojai - nuo 17 val. kovos didžiajame finale. Kovą dėl aukso tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.

Šlovinga istorija

NKL reguliariajame čempionate 26 pergales iškovoję ir 13 pralaimėjimų patyrę klaipėdiečiai liko treti, tačiau NKL finalo ketverto varžybose viskas prasideda iš naujo - vos viena pergalė gali lemti kelialapį į finalą, o kitą dieną tokiu pat principu galima iškovoti ir NKL nugalėtojų taurę.

POZICIJA. "Mes privalome būti maksimalistais ir siekti pačių aukščiausių tikslų", - teigė "Neptūno-Akvaservis" vyr. treneris Tomas Gaidamavičius.

Kad tai yra įmanoma, klaipėdiečiai puikiai žino - NKL čempionų titulai buvo iškovoti du kartus - 2007 ir 2015 metais. Be to, dar du kartus džiaugtasi vicečempionų titulais (2006 ir 2017 metais) bei tris kartus - bronzos medaliais (2001, 2002 ir 2011 metais).

Svarbu ir tai, kad "Neptūno-Akvaservis" komandoje rungtyniavo daug garsių krepšininkų: buvę ir esami neptūniečiai Simas Galdikas, Mindaugas Girdžiūnas, Arvydas Šikšnius, Deividas Gailius, Marius Runkauskas, Aidas Viskontas, Osvaldas Kurauskas, taip pat Arvydas Macijauskas, Egidijus Dimša, Vaidotas Volkus, Artūras Gudaitis bei daugelis kitų.

Taigi, Klaipėdos krepšinio mokykla yra galinga ir turinti senas tradicijas.

Neapsieita be traumų

Treneri, kokiomis nuotaikomis išvykstate į Jonavą? - pasiteiravome "Neptūno-Akvaservis" vyr. trenerio Tomo Gaidamavičiaus.

Kovingomis nuotaikomis. Smagu, kad patekome į lemiamą čempionato etapą ir turime galimybę kautis dėl medalių. To ir sieksime. Norime kuo geriau reprezentuoti Klaipėdos vardą. NKL finalo ketverto varžyboms ruošėmės itin atsakingai. Visi žaidėjai "užsivedę", nusiteikę kovingai.

NKL reguliariajame čempionate iškovojote 26 pergales ir patyrėte 13 pralaimėjimų. Tai lėmė, kad likote treti. Kaip manote, ar įmanoma prasibrauti į finalą ir bandyti kautis dėl aukso medalių?

Viskas yra įmanoma, tereikia dirbti susikoncentravus visu 100 procentų. Tiesiog privalome atiduoti visas jėgas, o kaip viskas susiklostys - matysime.

Pusfinalyje mūsų laukia labai rimtas varžovas - marijampoliečiai. Jų sudėtis: galinga, juk šioje komandoje žaidžia būrys buvusių LKL žaidėjų. Jau esu minėjęs, kad šį sezoną kartą iš trejų rungtynių "Sūduvos-Mantingos" komandą buvome nugalėję, kodėl gi nepabandžius to padaryti dar kartą? Viskas yra įmanoma, reikia kautis ir tiesiog aikštelėje atiduoti savo širdis.

Prieš sezoną išsikėlėme sau tikslą prasibrauti tarp keturių stipriausių Nacionalinės krepšinio lygos komandų ir tęsti kovą dėl medalių. Viskas vyksta pagal planą. Dabar dar reikia bandyti iškovoti medalius ir bus super. Žaidėjams bandau paaiškinti, kad tai ką pasiekėme reguliariajame čempionate, reikia pamiršti ir koncentruotis į lemiamas kovas. Pasakysiu atvirai: dabar mąstome tik apie pusfinalio rungtynes, o kai jos baigsis - tada planuosime kitas rungtynes. Jei pradėsi svajoti, kad tu jau finale, kabiniesi ant kaklo medalius ar panašiai - nieko nebus. Tiesiog reikia aikštėje atsidavusiai kautis dėl kiekvieno centimetro ir tada viskas bus gerai. Svarbu atsidavimas ir kova iš širdies. Mes privalome būti maksimalistais ir siekti pačių aukščiausių tikslų.

Kaip ruošiatės NKL finalo ketverto varžyboms?

Bandėme palaikyti sportinę formą, žaidėme ir draugiškas rungtynes su Regionų krepšinio lygos komandomis. Labai pajėgių varžovų šiuo metu rasti buvo sudėtinga, tad tenkinomės tuo, ką gavome. Dvi savaites būti be rungtynių - nėra gerai. Bijau, kad nebūtume praradę žaidybinio ritmo. Norisi, kad lemiamame čempionato etape mes aikštėje atrodytume solidžiai.

Ar visi "Neptūno-Akvaservis" žaidėjai yra sveiki ir galės padėti komandai?

Čiurnos traumą yra patyręs Jonas Dumašius. Tikriausiai jis komandai padėti negalės.

Šeštadienį 15.20 val. planuojamas NKL "Snaiperio" konkursas, kuriame varžysis "Neptūno-Akvaservis" taikliarankis Aidas Einikis. Kodėl pasirinkote būtent šį krepšininką?

Jis drąsiai ir užtikrintai meta tolimus metimus. Be to, NKL administracija norėjo šį krepšininką matyti NKL "Snaiperio" konkurse. Tikimės, kad jis pateisins klaipėdiečių snaiperių vardą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder