"Talentų kartos" rinktinėje - ir klaipėdiečiai

"Talentų kartos" rinktinėje - ir klaipėdiečiai

Į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) organizuojamą šeštojo "Talentų kartos" sezono berniukų rinktinę pateko ir trys klaipėdiečiai. Kaune vyko atranka, kurioje dalyvavo dvidešimt gabiausių krepšininkų, susirinkusių iš visos Lietuvos. Jie demonstravo savo sugebėjimus vertinimo komisijai ir siekė patekti į pagrindinę projekto komandą.

Puikiai pasirodė du Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtiniai - Matas Liotisas (treneris Andrius Majauskis) ir Kajus Mikalauskas (treneris Mindaugas Stašys) bei vienas Vlado Knašiaus mokyklos atstovas - Artūras Butajevas (treneris Vilius Stanišauskas).

"Džiugu, kad tarp pačių gabiausiųjų turime ir du Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtinius. Mums tai - malonus įvertinimas. Juk tai jaunuoliams - tarsi jų amžiaus Lietuvos rinktinė. Būti tarp geriausiųjų - visada malonu", - pabrėžė Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkauskas.

Apie projekto tikslus kalbėjo LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

"Pagrindinis mūsų tikslas - pirmą kartą vaikinus suburti į bendrą masę, pažiūrėti, įvertinti jų lygį. Kai kuriems jaunuoliams norime pasiūlyti geresnes treniravimosi sąlygas, galimybę paragauti profesionalių krepšininkų duonos, surinki į penkias stovyklas sezono metu ir tuos vaikinus tobulinti, užvesti ant kelio, motyvuoti, mokyti, kad jie siektų kuo aukštesnio lygio. Mes norime atsirinkti pačius stipriausius, gabiausius, perspektyviausius - galbūt talentingas tas, kuris šiandien dar negali daryti, bet galės ateityje, mūsų tikslas ir yra tokius jaunuolius surasti ir į juos investuoti ne tik žmogiškuosius resursus, bet ir finansinius. Mes norime jaunuolius jau nuo dabar pradėti ruošti būsimajam Europos jaunučių čempionatui", - sakė R. Radvila.

Po treniruotės jaunuoliais džiaugėsi ir Europos čempionas Donatas Slanina.

"Vaikai stengiasi, noriai dirba, klausosi. Kol kas matosi, kad yra dėmesingi, noriai priima informaciją. Aišku, išpildymas daug kur stringa, nes vaikai yra vaikai, bet aš tikiuosi, kad tokiose stovyklose jie pasisems daug informacijos, gerų žinių ir galės jas tobulinti, šlifuoti savo komandose bei perteikti tai komandos draugams", - sakė D. Slanina.

2020-2021 metų "Talentų kartos" sezono metu bus surengtos penkios stovyklos. Pirmoji vyks spalio 23-25 dienomis Raseiniuose, antroji - gruodžio 11-13 dienomis Anykščiuose. Berniukų rinktinės sezono gale laukia egzaminas - dalyvavimas U14 Baltijos taurės turnyre. Kitais metais rinktinės lauktų ir Ramūno Šiškausko turnyras.

"Talentų karta" - ilgalaikis projektas, vykstantis jau šeštą kartą. Visi projekto dalyviai gaus sportines aprangas, jiems bus atlikti išsamūs fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudarys individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūrės jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder