Svencelėje - vandens sporto oazė

Svencelėje - vandens sporto oazė

Vandens sporto - jėgos aitvarų, vandenlenčių, burlenčių - mėgėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių jau seniai "atrado" Klaipėdos rajono pietvakariuose esančią Svencelę. Šeštadienį čia buvo oficialiai atidaryta vandens sporto ekstremalams skirta moderni rekreacinė gyvenvietė, įkurdinta ant Kuršių marių kranto.

Vėjas, neparėpiamos erdvės, vanduo, kopų vaizdai antrapus marių, į kraštovaizdį įsiliejanti moderni gyvenvietė maloniai nuteikia kiekvieną atvykėlį.

"Nėra geresnės vietos "kaitistams" visoje Europoje, čia saugu, erdvu ir visada pučia palankus vėjas", - kalbėjo jėgos aitvarus pamėgę vyrai.

Anksčiau vandens sporto mėgėjai atvykdavo į nendrėmis apžėlusią pakrantę ir neturėjo čia jokių patogumų. Dabar jiems sukurta visa reikalinga infrastruktūra: pastatyti 35 konteinerinio tipo nameliai, kuriuose įrengta 100 miegamų vietų, dušai, tualetai, veikia sporto įrangos parduotuvė, įrangos nuomos punktas, kavinė su terasa, kempingas, teikiamos instruktorių paslaugos. Sporto centre įsidarbino 10 vietos gyventojų.

"Šį projektą pavyko įgyvendinti per tris mėnesius. Ekstremalaus vandens sporto mėgėjų gretos vis auga - anksčiau lietuviai buvo susidomėję slidinėjimu, dabar - jėgos aitvarais. O tam turime puikias sąlygas Kuršių mariose, kur nėra gilu, vandens paviršius lygus ir vyrauja pastovūs vėjai", - sakė projekto iniciatorius gargždiškis verslininkas Dainius Šatkus.

Anot jo, projekto vertė siekia 1,2 mln. litų. Tai tik mažytė dalis, tarsi vizitinė kortelė UAB "Damava" ir Drevernos ūkininkų Dalios ir Petro Vasiliaukų sumanyto rekreacinio projekto rytinėje Kuršių marių pakrantėje, 30 hektarų plote. Anot Svencelės projekto vadovės architektės Andrės Baldišiūtės, Klaipėdos rajone turizmo potencialas siejamas su vandens turizmo plėtojimu, siūlant vis daugiau apgyvendinimo, pramogų paslaugų bei derinant šią turizmo rūšį su ekologinio ir pažintinio, ornitologinio turizmo galimybėmis.

"Nėra geresnės vietos "kaitistams", - sako vandens sporto mėgėjai apie Svencelę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder