Svaro vertė - žemiausiai per 31-erius metus

Svaro vertė - žemiausiai per 31-erius metus

Didžiosios Britanijos rinkos penktadienį susidūrė su viena sudėtingiausiu prekybos dienų šalies finansų istorijoje. Nacionalinė britų valiuta po referendumo prarado daugiausiai savo vertės per pastaruosius 31-ius metus, praneša "Reuters".

Vyriausybinių obligacijų pajamingumas sumenko rekordiškai žemai, o dar prekybos pradžioje Jungtinės Karalystės ir Europos įmonių akcijų vertė iš karto krito 8 proc. Tokia statistika parodė, kad rinkose sklinda nerimas dėl referendumo sukelto netikrumo.

Svaro nuosmukis, pasiekęs beveik 10 proc., tapo istoriniu ir didžiausiu nuo pat 1970-ųjų pradžios, kai šalyje pradėtas taikyti laisvasis valiutos kursas. Krytis laikomas net didesniu nei vadinamąjį 1992-ųjų "Juodąjį trečiadienį".

Londono bankininkai, dirbę visą referendumo naktį, kalbėjo nematę nieko panašaus į dabartinę sumaištį visuose Jungtinės Karalystės aktyvuose.

"Žodžius "precedento neturintis" naudojame per dažnai, nes žmonės linkę hiperbolizuoti. Tačiau tai tikrai precedento neturinti situacija", - sakė banko HSBC padalinio Londone atstovas Styvenas Mejoras (Steven Major). HSBC savo prognozėse sumažino svaro vertę šiais metais iki 1,20 JAV dolerio. Kelių kitų bankų atstovai taip pat teigia laukiantys ir toliau smuksiant nacionalinės britų valiutos vertę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder