Sutrumpintas krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas

Sutrumpintas krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas

Penktadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis paskelbė sąrašą 18 žaidėjų, kurie bus kviečiami į pirmąją rinktinės stovyklą. 

„Sąrašas toks, nes kai kurių žaidėjų sveikatos būklė po įtemptų sezonų neleido sukviesti visų norimų. Pakvietėme žaidėjus, kuriuos norime pabandyti stovyklose nuo pat pradžių ir pažiūrėti kaip jie atrodys bendrame rinktinės kontekste“, - sakė D. Adomaitis. 

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše yra visi keturi Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio lygos (NBA) žaidėjai: Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Domantas Sabonis. 

Lyginant su praėjusiais metais, rinktinėje nebus Renaldo Seibučio ir Antano Kavaliausko. 

„Renaldas Seibutis ir Antanas Kavaliauskas atsisakė dėl noro pailsėti. Veteranams du metai be poilsio daro savo. Be to jie nori susitvarkyti sveikatos problemas. Tai bendras mūsų ir žaidėjų sprendimas“, - aiškino D. Adomaitis. 

Į rinktinę vis dar pretenduoja rinktinėje dar nežaidęs Evaldas Kairys. Tuo tarpu sąraše nebeliko puikius sezonus Turkijoje ir JAV turėję Gediminas Orelikas bei Egidijus Mockevičius. 

„G. Oreliko ir E. Mockevičiaus atvejai susiję su sveikata. Abu juos norėjau matyti rinktinėje. Evaldas Kairys visada būdavo perspektyvus, o iš dalies jis pakviestas dėl galimų neaiškumų su Donato Motiejūnu. Be to norime, kai kuriuos žaidėjus pačiupinėti žvelgdami į ateitį“, - aiškino treneris. 

Dėl D. Motiejūno situacija gali paaiškėti nuo liepos 1 dienos, kuomet jis galės pasirašyti sutartį su NBA komanda. 

„Norėčiau, kad jis kuo greičiau pasirašytų sutartį ir atvyktų į rinktinę, bet suprantame, kad situacija gali būti neaiški ilgiau. Jis universalumo įneštų daug ir būtų galima lengviau rotuoti žaidėjais ketvirtoje pozicijoje“, - kalbėjo D. Adomaitis. 

D. Adomaitis pabrėžė, kad didžiausia konkurencija Lietuvos rinktinėje yra trečioje pozicijoje. Dėl jos mažiausiai yra rūpesčių. Treneris neabejoja, kad komandos lyderiu bus „Toronto Raptors“ klubo aukštaūgis Jonas Valančiūnas. 

„Problemų kol kas nėra“, - pridūrė treneris. 

Gegužės mėnesį paskelbtame išplėstiniame Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše buvo 31 pavardė. 

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 21 dieną, o pasirengimo cikle sužais devynerias draugiškas rungtynes. Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 4 dieną Klaipėdoje, kur Lietuvos rinktinė susirems su Lenkijos rinktine, o atsisveikinimo rungtynėse rugpjūčio 25 dieną Vilniuje lietuviai žais su Europos čempionais ispanais. 

Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas: Marius Grigonis, Mantas Kalnietis, Edgaras Ulanovas, Jonas Valančiūnas, Evaldas Kairys, Martynas Gecevičius, Mindaugas Girdžiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Adas Juškevičius, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas, Domantas Sabonis, Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Martynas Sajus, Artūras Gudaitis, Artūras Milaknis. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder