Sunkiaatlečiai baigė pasirodymą Turkmėnistane

Sunkiaatlečiai baigė pasirodymą Turkmėnistane

Ašchabade (Turkmėnistanas) vykstančiame pasaulio sunkiosios atletikos čempionate pasirodymus jau baigė visi šeši mūsų sunkiaatlečiai. Geriausiai iš Lietuvos rinktinės narių sekėsi Arnui Šidiškiui. Jis vyrų svorio kategorijoje iki 102 kg užėmė 11-ąją vietą ir iškovojo svarbių taškų atrankai į Tokijo olimpines žaidynes.

A. Šidiškis dvikovėje surinko 344 kg. Rovimo rungtyje mūsiškis buvo 11-as (155 kg), o stūmimo - 14-as (189 kg).

Triskart Europos vicečempionas Žygimantas Stanulis su 305 kg liko 18-as. Ž. Stanulis išrovė 140 kg sveriančią štangą ir išstūmė 165 kg. Atskirose rungtyse jis taip pat užėmė 18-as vietas.

"Žygimantas startavo tik dėl to, jog būtų įskaitytas kvalifikacinį startas atrankai į olimpines žaidynes. Iki Tokijo olimpinių žaidynių liko mažiau nei dveji metai, o pagal naujas taisykles būtinai reikia dalyvauti šešeriose kvalifikacinėse varžybose - pasaulio ir Europos čempionatuose bei kvalifikaciniuose turnyruose. Iš tų šešių varžybų bus skaičiuojami du geriausi rezultatai. Dėl to ir dalyvavome šiose varžybose. Žygimantui prieš mėnesį buvo atliktos abiejų kelių mikrooperacijos, tad šiose varžybose rezultatas - simbolinis. Nesinorėjo pernelyg rizikuoti", - pabrėžė Lietuvos sunkiosios atletikos treneris Bronislavas Vyšniauskas.

[CITATA]

Jis dar kartą akcentavo, kad nauja atrankos į Tokijo olimpines žaidynes sistema yra labai paini: yra sukurta formulė ir pagal ją bus skaičiuojami taškai ir galiausiai užimama vieta.

"Taigi sunkiosios atletikos sporte reikia kelti ne tik sunkias štangas, bet ir gerokai pasukti galvas, skaičiuojant sudėtingas formules. Tai treneriams aukštoji matematika", - teigė B. Vyšniauskas.

Turkmėnistane svorio iki 109 kg varžybose startavo Sergejus Lichavojus. Jis išrovė 158 kg ir išstūmė 184 kg sveriančias štangas. Galutinė užimta šio sportininko vieta paaiškės po A grupės varžybų.

Jau rašėme, kad pirmasis Ašchabade (Turkmėnistanas) jėgas išbandė klaipėdietis Irmantas Kačinskas. Jis vyrų svorio kategorijoje iki 89 kg antradienį varžybose užėmė 24-ąją vietą. Lietuvos sportininkas dvikovėje surinko 322 kg (rovimas - 148 kg, stūmimas - 174 kg). Rovime mūsiškis buvo 25-as, o stūmime - 26-as. Šioje kategorijoje varžėsi 30 sportininkų.

Trečiadienį varžybose dalyvavo du mūsų sunkiaatlečiai - Laurynas Antanaitis ir Tomas Ličinchai. Abu jie kovojo svorio iki 96 kg varžybose.

L. Antanaitis išrovė 140 kg, išstūmė 171 kg ir dvikovėje surinko 311 kg. Galutinėje įskaitoje jis liko 33-ias.

T. Ličinchai išrovė 154 kg, išstūmė 183 kg. Jo dvikovės rezultatas - 337 kg. Tomas užėmė 26-ąją vietą.

Jau rašėme, kad sunkiojoje atletikoje pasikeitė ne tik atrankos į olimpines žaidynes sistema, bet ir svorio kategorijos. Nebeliko populiariausių - iki 94, iki 105 ir per 105 kg kategorijų. Taigi, sportininkams taip pat nėra paprasta persiorientuoti į naujas svorio kategorijas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder