Sunkiaatlečiai - į Europos pirmenybes

Sunkiaatlečiai - į Europos pirmenybes

Lietuvos sunkiaatlečių rinktinė, tarp kurių ir klaipėdietis Povilas Valskis, šeštadienį išvyks į Lenkijoje vyksiantį Europos jaunių (iki 15 ir iki 17 metų) sunkiosios atletikos čempionatą.

Minėtas klaipėdietis pagal varžybų svorio iki 62 kg grupės dalyvių pateiktus rezultatus yra tarp trijų geriausiųjų.

"Apie medalius garsiai nekalbame. Kaip sakė olimpinis prizininkas Aurimas Didžbalis: "Sėkmė mėgsta tylą." Nuoširdžiai dirbame, ruošiamės, o kaip pavyks - matysime", - sakė P. Valskio treneris Mantas Žvirblys ir Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Anot jų, P. Valskis yra pajėgus sportininkas ir tai liudija jo rezultatai.

"Juk jis yra absoliutus Lietuvos jaunių (iki 15 metų) čempionas ir daugkartinis įvairių rekordų autorius. Jis per varžybas išrovė 94 kg ir išstūmė 115 kg. Tai Lietuvos rekordai. Jei tokius rezultatus pakartos, tada gali būti ir Europos prizininku. Europos pirmenybėse Povilas Valskis dalyvaus pirmą kartą, tikimės, kad jaudulys nepakiš kojos", - kalbėjo treneriai.

Į Europos jaunių pirmenybes vyks ir būrys kitų Lietuvos miestų atletų: gargždiškiai Karolis Stonkus (per 94 kg) ir Gabrielė Čiunkaitė (per 69 kg, treneris Edvardas Šauklys), telšiškė Deimantė Jakovlevaitė (iki 53 kg, treneris Bronislovas Šiaudkulis) ir alytiškis Ernestas Griškevičius (per 94 kg, treneris Rimas Karalevičius).

"Lietuvos sunkiosios atletikos federacija yra dėkinga Lietuvos rajonams, kurie prisideda prie jaunų atletų ruošimo ir vykimo į varžybas. Federacija dėl lėšų stokos negali visų sportininkų komandiruoti į varžybas, tad pasirenkami tik patys geriausi atletai. Planavome dar vežtis būrį klaipėdiečių - Darių Galdiką (iki 85 kg), Edviną Mikalauską (iki 85 kg), Mindaugą Rimkų (iki 69 kg, visus juos treniruoja Regimantas Norvilas), taip pat Luką Liukaitį (iki 94 kg, treneris M. Žvirblys), tačiau dėl lėšų stokos tenka vykti su mažesniu būriu geriausiųjų atletų. Tikimės, kad šių sportininkų rezultatai gerės ir jie jau kitąmet bus pajėgūs kovoti dėl gerų vietų", - aiškino B. Vyšniauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder