Sulaikytas dopingo platinimu įtariamas B.Vyšniauskas

Sulaikytas dopingo platinimu įtariamas B.Vyšniauskas

Jei pasitvirtins teisėsaugininkų įtarimai, Lietuvos sunkiąją atletiką karts nuo karto sukrečiantys dopingo skandalai taps paprasčiausiu menkniekiu. Policininkai sulaikė ir į areštinę uždarė šios sporto šakos patriarchu vadinamą šalies nacionalinės rinktinės vyriausiąjį trenerį, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentą Bronislavą Vyšniauską. Jis įtariamas dopingo medžiagų platinimu.

Ankstų ketvirtadienio rytą Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai surengė operaciją, kurios taikiniu tapo puikiai ne tik sporto pasaulyje žinomi Bronislavas ir Ramūnas Vyšniauskai. 70-metis B.Vyšniauskas sulaikytas savo nuosavame name Kretingoje. Jo sūnus - uostamiestyje. Abu juos pareigūnai pristatė į Klaipėdos apskrities VPK. Po kelias valandas trukusios apklausos R.Vyšniauskas paleistas į namus. B.Vyšniauskas dviem paroms uždarytas į policijos areštinę.

„Vakaro žinių“ duomenimis, būtent B.Vyšniauskas ir yra pagrindinis teisėsaugininkų taikinys. Kratos atliktos ne tik abiejų Vyšniauskų namuose, bet ir pas jų artimuosius. B.Vyšniausko atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo tam tikromis Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už šį nusikaltimą gresia ne tik bauda arba areštas, bet ir laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Penktadienį Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius patvirtino, kad B.Vyšniauskas sulaikytas ir dviem parom uždarytas į areštinę. Jo teigimu, kratų metu rasta įvairių cheminių preparatų, kurių sudėtis paaiškės atlikus ekspertizę. Nuo detalesnių komentarų pareigūnai susilaiko. „Vakaro žinių“ duomenimis, šie preparatai rasti B.Vyšniausko artimųjų namuose ir gali būti skirti asmeniniam naudojimui.

B.Vyšniausko sulaikymas šokiravo uostamiestyje jo įkurtame ir puoselėjamame sunkiosios atletikos centre gyvenančius ir besitreniruojančius geriausius bei perspektyviausius Lietuvos sunkiaatlečius. Sportininkų nerimas prasidėjo, kai treneris nepasirodė ketvirtadienio rytinėje treniruotėje, o netrukus į centrą jis buvo atlydėtas policininkų. Pastarieji atliko kratą šiame centre. Apžiūrėti visi kabinetai, sporto salė, sportininkų gyvenamieji kambariai.

Policininkai šį ikiteisminį tyrimą pradėjo sulaukę oficialių su sportu susijusių institucijų pranešimo apie galimai neteisėtą B.Vyšniausko veiklą. Didžiulį šešėlį visai šalies sunkiajai atletikai metė ją krečiantys dopingo skandalai. Pastarieji net nusveria skambias sunkiaatlečių pergales. Šiuo metu dėl teigiamo dopingo testo laikinai yra suspenduotas geriausias Lietuvos sunkiaatletis, pasaulio vicečempionas ir olimpinis prizininkas Aurimas Didžbalis. 2012 metais dėl dopingo vartojimo dvejiems metams jau kartą diskvalifikuotas sportininkas su nerimu laukia B mėginio tyrimo rezultatų. Neskaičiuojant pastarojo atvejo, B.Vyšniausko auklėtiniai dėl dopingo yra įkliuvę keturis kartus.

Sporto pasaulyje niekam ne paslaptis, jog jau kuris laikas tarp kai kurių šalies sporto vadovų, įtakingų sporto pasaulio žmonių bei juos palaikančių į Seimą išrinktų buvusių sportininkų ir B.Vyšniausko yra perbėgusi juoda katė. Įtaką tam padarė ne tik B.Vyšniausko tiesmukiškas charakteris, savo kategoriškos nuomonės turėjimas ir nepritarimas sporto vadovų sprendimams, tarp jų ir prieštaringai vertinamai reformai.

Penktadienį pareigūnai sprendė klausimą, ar pasibaigus sulaikymo terminui yra būtinybė kreiptis į teismą dėl B.Vyšniausko suėmimo. Po pietų apsispręsta treneriui skirti švelnesnę kardomąją priemonę. Pavakary jis išleistas iš areštinės.

VE.lt primena, kad  2015 m. rugsėjo 25 dieną Lietuvos sunkiosios atletikos federacija informavo Lietuvos antidopingo agentūrą, kad sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas diskvalifikuotas 2 metams dėl draudžiamos medžiagos dehydrochloromethyl–testosterono, kuri yra Tarptautiniame standarte – draudžiamų medžiagų sąraše ir priskiriama grupei S1. Anabolinės medžiagos. Draudžiama medžiaga buvo aptikta sportininko dopingo mėginyje 2014 metų balandžio 6 dieną nevaržybų metu, kurį paėmė Lietuvos antidopingo agentūra.

O šių metų sausio mėn. Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija pranešė apie teigiamą Lietuvos sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio dopingo testą. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas įtariamas vartojęs draudžiamą preparatą SARM S-22, kuris padeda didinti raumenų masę. Dopingo mėginys buvo paimtas praėjusių metų gruodį Kalifornijoje (JAV) vykusiame pasaulio čempionate, kuriame jis iškovojo sidabro medalį svorio kategorijoje iki 94 kg.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder