Suka galvas dėl "Atlanto" pinigų

Suka galvas dėl "Atlanto" pinigų

Finansinius sunkumus išgyvenantį Klaipėdos "Atlantą" šiemet dar turi pasiekti 20 tūkstančių eurų anksčiau numatyta Klaipėdos savivaldybės parama, tačiau jau kurį laiką procesas stringa. To priežastis - klubo įsiskolinimai kreditoriams ir antstolių užblokuotos klubo sąskaitos.

[CITATA]

"Miestas niekada nuo "Atlanto" nenusisuko ir nenusisuks. Klubui yra duota užduotis atlikti namų darbus - susitarti su kreditoriais ir antstoliais, kad būtų atblokuotos sąskaitos. Kitu atveju miestas negali pervesti paskutinės šių metų žadėtos paramos dalies", - "Vakarų ekspresui" situaciją aiškino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Trečiadienį jis į savo kabinetą pasikvietė "Atlanto" klubo vadovą Vacį Lekevičių. Abu jie už uždarų durų kalbėjosi apie "Atlanto" klubo reikalus.

"Panašu, kad šis sezonas bus jau baigtas, tačiau tai tik trumpoji distancija. Mums yra svarbesnė ilga distancija, tai yra, kaip "Atlantui" atsikratyti skolų kupros, sudominti naujus investuotojus ir sėkmingai tęsti gyvavimą ateinančiuose futbolo sezonuose. Vacys Lekevičius mane patikino, kad  nebesilaiko kategoriškai "Atlanto" akcijų paketo ir yra pasiryžęs bet kada akcijas perleisti susidomėjusiems investuotojams", - sakė V. Grubliauskas.

„Vakarų ekspresui" susisiekus su V. Lekevičiumi, šis tai patvirtino.

"Aš esu pasiryžęs ne parduoti, o atiduoti klubą. Svarbu, kad mūsų mieste būtų išsaugotas aukščiausio lygio futbolas. Daug kas turbūt net nesitikėjo, kad mes baigsime šį sezoną, tačiau galiu patikinti, kad mes jį baigsime ir turime labai realius šansus išlikti šešti. Viską darome, kad klubas gyvuotų ne tik šiuos metus, bet ir kitąmet bei dar šimtus metų. Tikiuosi, kad ir per Klaipėdos merą, per Klaipėdos valdžią gali ateiti "Atlantu" susidomėjęs investuotojas. Klaipėda turi senas futbolo tradicijas ir jas būtina išsaugoti", - sakė V. Lekevičius.

Jis pabrėžė ir tai, kad artimiausiu metu skambins naujajam Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KLFF) prezidentui klaipėdiečiui Rimantui Žvingilui.

"Reikia pasidomėti, kokią jis mato "Atlanto" gelbėjimo viziją, kuo jis, kaip KLFF prezidentas, gali padėti. Įdomu, kokias gali sudaryti galimybes, kad Klaipėdoje išsaugotume aukščiausio lygio futbolo komandą. Rimantas Žvingilas visada kalbėjo, kad nori dirbti "Atlanto" labui, tad dabar pamatysime, kiek tie žodžiai išsipildys", - teigė V. Lekevičius.

"Atlanto" klubo vadovas anksčiau ne kartą "Vakarų ekspresui" yra sakęs, kad savo asmeninių lėšų gelbėti klubui nebeturi.

"Aš pinigų neturiu. Nebeturiu ir taškas. Pamirškite tokias mieste sklindančias kalbas, kad Vacys Lekevičius neva gyvena iš futbolo. Atvirkščiai, aš per futbolą praradau daug ką: sėdau į kalėjimą, praradau darbą, pensiją. Aš visą laiką bandžiau ir dar bandau gelbėti komandą, kišau savo pinigus. O kas iš to? Tie, kurie kalba, kad Vacys Lekevičius lobsta iš futbolo, ateikite, sėdame prie stalo, kalbamės, perduosiu klubą į jų rankas. Reikia ne kalbėti, o daryti. Reikia pinigų", - pabrėžė V. Lekevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder