Stengsis nelaužyti tradicijų

Stengsis nelaužyti tradicijų

Septynios Lietuvos įgulos startuos šiandien Belgrade prasidėsiančiame Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate. Mūsiškiai tikisi, kad pavyks pratęsti tradiciją ir medaliai į gimtinę bus parvežti. Pasak Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinio sekretoriaus Romualdo Petrukaneco, didžiausias nuostolis mūsų rinktinėje - Henriko Žustauto nedalyvavimas.

Plovdive praėjusiais metais vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse mūsų šalies rinktinės kraitį sudarė tik vienas medalis. Auksą vyrų vienviečių kanojų 200 m distancijos finale, finišavęs per 38,112 sek., nuskynė H.Žustautas. Tokį apdovanojimą jis iškovojo pirmą kartą. Tačiau dabar Serbijoje titulo susigrąžinti jis nebandys.

„Tikimės, kad pratęsime tradiciją ir Europos čempionate laimėsime medalius. Gaila, kad dėl pasikeitusių olimpinių distancijų Europos čempiono titulo negins H.Žustautas, kuris koncentruojasi į olimpinę 1000 m distanciją. Neolimpinės 200 m distancijos jis jau atsisakė“, - kalbėjo LBKIF generalinis sekretorius ir treneris R.Petrukanecas.

Europos pirmenybėse Belgrade iš viso dalyvaus net 700 baidarininkų ir kanojininkų iš 40 valstybių. Mūsų šalies garbę gins 10 vyrų ir viena moteris (4 kanojininkai ir 7 baidarininkai). Pagrindiniuose tarptautiniuose startuose Lietuvos komandoje moterys būna retai. Ir apskritai ši sritis nėra pati populiariausia tarp dailiosios lyties atstovių. Kad skatintų moterų dalyvavimą svarbiausiose varžybose Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija (ICF) šiek tiek finansuoja jų dalyvavimą. Taip pat moterų kanojų varžybos pirmą kartą bus įtrauktos ir į 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių programą. Ten jos varžysis 200 m ir 2500 m distancijose.

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai kovas Europos čempionato kvalifikaciniuose plaukimuose pradės šiandien.

„Lietuvos rinktinės lyderiams keliamas uždavinys patekti į pagrindinį finalą, tarp devynių geriausiųjų. Tikimės, ten mūsiškiai pakovos dėl medalių, - teigė R.Petrukanecas. - 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse penktą vietą užėmę R.Nekriošius ir A.Olijnikas jau pribrendo apdovanojimams ir tikimės, kad jie gali patekti tarp prizininkų. A.Sejai - jau antras sezonas suaugusiųjų varžybose ir jis laimėjo konkurencinę kovą Lietuvoje prieš 2015 m. Europos čempionato prizininką Igną Navakauską. Vis tvirčiau suaugusiųjų varžybose jaučiasi ir pasaulio jaunimo čempionas V.Korobovas, kuris jėgas išbandys dviejose distancijose. Jau antrą sezoną pradeda po Rio olimpinių žaidynių suburta keturvietė baidarė, kuri jau pernai įrodė, kad yra verta vietos finale svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Jų rezultatai nuolat gerėja. Taigi vilties yra.“

Senojo žemyno pirmenybėse Belgrade, kurios vyks iki birželio 10 d., teisėjaus lietuviai Aleksandras Alekrinskis ir Vytautas Vaičikonis.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder