Stasys Mėčius: lietuviai pergalėms turi subręsti

Stasys Mėčius: lietuviai pergalėms turi subręsti

Vakar Lietuvos rinktinei pritrūko visai nedaug, kad Klaipėdoje vykstančiuose Europos jaunučių (iki 15 metų) ir jaunių (iki 17 metų) sunkiosios atletikos čempionatuose būtų iškovotas pirmasis medalis.

Senojo žemyno jaunių prizininku realiai galėjo tapti 16-metis rokiškietis Svajūnas Aleksiejus. Iki 56 kg svorio kategorijos grupėje jis rovimo veiksmu iškėlė 90 kg, o stūmimo - 115 kg sveriančią štangą.

Šiuos svorius lietuvis įveikė pirmaisiais bandymais ir paskui bandė iškelti atitinkamai 93 kg ir 120 kg. Tačiau tiek sveriančios štangos jam nepakluso. Sėkmės atveju S.Aleksiejus būtų užėmęs trečiąją vietą ir aplenkęs bronzos medalį laimėjusi lenką Adrianą Frančiką (Adrian Franczyk).

Vakar vakare ant pakylos užkopęs klaipėdietis Edvinas Mikalauskas tarp iki 69 kg sveriančių jaunučių liko septintas. Pasak vieno iš Lietuvos rinktinės trenerių buvusio šalies sunkiosios atletikos rekordininko Stasio Mėčiaus, tokio amžiaus lietuviams labai sunku varžytis su greičiau bręstančiais varžovais iš kitų šalių.

„Genetikos peržengti neįmanoma. Čempionate dominuoja piečiau esančių šalių atstovai. Jų penkiolikmečiai sportininkai atrodo, kaip mūsų aštuoniolikmečiai“, - sakė S.Mėčius.

Prieš kelias dienas 57-ą gimtadienį atšventęs S.Mėčius tai patyrė ir savo kailiu, jaunystėje dalyvaudamas įvairių amžiaus grupių čempionatuose. Klaipėdietis yra tapęs pasaulio jaunimo (iki 20 metų) vicečempionu ir rekordininku, pirmasis šioje kategorijoje stūmimo veiksmu iškėlė 200 kg.

„Nors praėjo jau labai daug laiko, negaliu ramiai žiūrėti, kai varžosi jaunimas - muša prakaitas ir drėksta delnai. Jaunystėje net nesvajojau, kad kada nors mūsų Lietuvoje gali vykti panašaus lygio varžybos, ką jau kalbėti apie Europos čempionatą“, - kalbėdamas su „Respublika“ atviravo dar 1976 metais pirmą kartą Lietuvos čempionu tapęs ir paskui net devynerius metus šio titulo niekam neatidavęs S.Mėčius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder