Sportuojančiam jaunimui - PYDOS projektas

Sportuojančiam jaunimui - PYDOS projektas

Klaipėdoje nuo pirmadienio šurmuliuoja projekto "PYDOS - jaunimo pasitraukimo iš sportinės veiklos prevencija" dalyviai. Į pajūrį sugužėjo daugiau nei pusšimtis Švedijos ir Lenkijos jaunųjų sportininkų, vyksta stalo teniso ir futbolo treniruotės, įvairūs seminarai.

Tai Švedijos inicijuotas projektas, kuriuo siekiama panaudoti novatoriškas priemones bandant kiek tik įmanoma ilgiau išlaikyti jaunus žmones aktyvius sporte bei išsiaiškinti priežastis, lemiančias jų pasitraukimą iš sportinės veiklos.

[CITATA]

Projekto įgyvendinimo trukmė - 24 mėnesiai. Švedai ir lenkai Klaipėdoje viešės iki ketvirtadienio, gruodžio mėnesį klaipėdiečiai vyks tobulintis ir patirties semtis į Švediją, o kitų metų pavasarį - į Lenkiją.

Partnerio teisėmis pagal Europos Sąjungos (ES) programą dalyvaujančiai Klaipėdai projekto įgyvendinimas atsieis tik 15 procentų viso projekto vertės, t. y. maždaug 12 tūkstančių eurų (beveik 42 tūkst. Lt).

Kita suma padengta iš ES 2007-2013 metų Pietų Baltijos programos (numatoma bendra projekto vertė - maždaug 286 tūkst. eurų (980 tūkst. Lt).

STALO TENISAS. Skirtingų šalių stalo tenisininkai noriai žaidė tarpusavyje ir dalijosi savo patirtimi.

"Esu labai patenkintas, kad Klaipėda įsiliejo į šį projektą. Sporte yra daug problemų. Aš tikiu, kad šis projektas duos teigiamų rezultatų. Jei sporte pavyks išsaugoti bent du tris jaunus žmones, jau ir tuomet bus didelė nauda. Sportas padeda jauniems žmonėms išlieti energiją, išreikšti save ir tuo pačiu tai puiki prevencija nuo nusikaltimų bei žalingų įpročių", - viename iš seminarų susirinkusiems Švedijos ir Lenkijos sporto specialistams sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Vakarų ekspreso" kalbinti į projektą įsilieję vaikai džiaugėsi, jog jiems suteikiamos ne tik praktinės, bet ir teorinės sporto žinios, taip pat maitinimas bei smagios iškylos prie jūros į Smiltynę ir Palangą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder