Sportiškajai Nikitinų šeimynai - net 14 medalių

Sportiškajai Nikitinų šeimynai - net 14 medalių

Sportiškoji Nikitinų šeimyna, prieš tris dešimtmečius nuolat skynusi sporto laurus Tarybų Sąjungoje, kai jos vardas mirgėjo laikraščių puslapiuose ir vis dažniau skamba šiomis dienomis.

Anksčiau tinklinio, šaudymo iš šautuvo, slidinėjimo, jūrų trikovės, žiemos trikovės, universalios daugiakovės, lengvosios atletikos bei kovinės daugiakovės varžybose žibėjusi Nikitinų šeima dabar nuolat laurus skina įvairiose plaukimo varžybose.

Prieš kelias dienas Klaipėdoje vykusiose "Vilties plaukimo 2018" varžybose, kuriose dalyvavo gausus būrys plaukikų ne tik iš Lietuvos, bet ir Rusijos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos, Nikitinų šeimyna iškovojo net 14 medalių.

Aukso medaliais pasipuošė ne tik vyriausieji Nikitinų šeimos nariai - Irena ir Anatolijus, bet ir jų dukra Ilona bei anūkai Liutauras ir Domantas.

"Sportas - mūsų gyvenimo variklis. Visada smagu atstovauti savo šaliai, ginti savo miesto garbę. Mes su žmona Irena miesto garbę sporto varžybose giname jau daugiau nei 50 metų", - "Vakarų ekspresui" pasakojo vyriausias Nikitinų šeimos narys Anatolijus.

[CITATA]

1981 metais Nikitinai pirmą kartą buvo pripažinti sportiškiausia Lietuvos šeima. Vėliau šį titulą apgynė dar devynis kartus, skynė vieną po kito laurus aštuoniose skirtingose sporto šakose, per savo sportinę karjerą yra sukaupę daugiau nei pusę tūkstančio įvairių trofėjų: per 300 medalių ir per 200 įvairių taurių bei prizų.

Anatolijus pabrėžė, kad būtent sportas ir užsispyrimas išugdė valią jo vaikams, kurie baigė mokslus aukštosiose mokyklose ir įsitvirtino gyvenime.

Vyriausioji dukra Irena, kuri yra dukart Tarybų Sąjungos čempionė kovinės ir karinės daugiakovės varžybose, baigė Kauno kūno kultūros akademiją (dabar - Lietuvos kūno kultūros akademija), vėliau ir Policijos akademiją. Dabar Amerikoje užsiima verslu.

Sūnus Anatolijus, kuris yra universalios ir kovinės daugiakovės laureatas, baigė Kauno technologijos universitetą ir taip pat JAV užsiima verslu.

Jauniausioji dukra Ilona, kuri neturėjo lygių žiemos trikovės varžybose, o dabar skina laurus plaukimo varžybose, dirba Klaipėdos miesto universitetinėje ligoninėje bendrosios praktikos slaugytoja.

Ji pasuko mamos Irenos pėdomis - ši taip pat bendrosios praktikos slaugytoja. Praeityje buvo itin garsi žiemos trikovės atstovė, kandidatė į sporto meistrus.

"Turiu būrį anūkų. Tikiuosi, kad apie jų pasiekimus sporto arenose išgirsime dar ne kartą. Mūsų šeimoje sportas - tarsi įaugęs į kraują", - šypsodamasis sakė Anatolijus.

Nikitinų šeimyna ne kartą buvo apdovanota ženkliukais, pagyrimo diplomais, garbės raštais įtakingiausių valdžios atstovų už nuopelnus kūno kultūrai ir sportui. Jie daugybę kartų lankėsi pas tuometį ministrą pirmininką šviesaus atminimo Algirdą Brazauską, buvo dažni svečiai Tarybų Sąjungos ir Lietuvos sporto komitetuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder