Sportininkams - pamokos po pietų?

Sportininkams - pamokos po pietų?

Klaipėdos politikai svarsto galimybę įkurti bendrojo lavinimo mokyklą, kurioje moksleiviai galėtų mokytis po pietų. Tokia idėja kilo tam, kad būtų efektyviau išnaudojamos uostamiesčio sporto bazės.

Šią mintį penktadienį per sporto trenerių, gaunančių sportininko krepšelį, susitikimą pasiūlė Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo "Speigas" direktorė Edita Dvarionienė.

"Ryte ledo arena būna tuščia, o po pietų ir vakare į ją patekti sunku. Jei būtų popietinės pamokos, ryte vaikai drąsiai galėtų sportuoti. Į šį sportą galėtume įtraukti dar daugiau vaikų", - pabrėžė E. Dvarionienė.

Anot Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, šis klausimas jau yra svarstomas aukščiausiu lygiu.

"Švietimo atstovai yra pasiūlę dvi mokyklas, kuriose būtų galima taikyti lankstų pamokų grafiką. Kitą savaitę rinksimės su sportininkais ir viską aptarsime. Vėliau bandysime šį pasiūlymą teikti ir Klaipėdos politikams", - paaiškino N. Laužikienė.

Papildė pinigines

Penktadienį į miesto rotušę pakviesti įvairių Klaipėdos sporto šakų treneriai diskutavo apie teigiamus ir neigiamus Klaipėdos sportininko krepšelio veiksnius.

Nuo 2014 metų Klaipėdoje įvesta sportininko krepšelio sistema kai kurių sporto šakų būreliams sukėlė sunkumų ir net juos sunaikino, kitiems, kurie anksčiau negaudavo biudžetinių lėšų, gerokai papildė pinigines.

Šįkart pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską diskusijai daugiausiai buvo pakviesti tie treneriai, kurie nuo šių metų sulaukė iš Klaipėdos savivaldybės paramos.

Tai teniso, pneumatinio šaudymo, karatė kiokušin, dailiojo čiuožimo ir regbio atstovai.

Tad nenuostabu, kad šie daugiau gyrė naująją sistemą.

Sportininko krepšeliui 2014 metams iš savivaldybės numatyta suma siekia 740 tūkst. litų.

Kol kas sporto klubams lėšos patvirtintos iki 2014 metų rugsėjo 30 dienos. Vėliau vėl bus peržvelgiamos paraiškos ir sportuojančiųjų vaikų skaičius.

"Juk rugsėjį vaikai dažnai renkasi sporto būrelius ir situacija gali kisti. Dėl to pasirinkta lėšas patvirtinti iki rugsėjo 30 dienos", - dar vasario mėnesį sakė N. Laužikienė.

Krepšelis - nuo 65 iki 80 Lt

Pernai gegužę miesto Tarybos nariai priėmė sprendimą, kad toliau finansavimą iš biudžeto gautų rankinis, krepšinis, plaukimas, povandeninis plaukimas, futbolas, tinklinis, laisvosios imtynės, graikų-romėnų imtynės, dziudo, boksas, sunkioji atletika, lengvoji atletika, sportinė gimnastika, meninė gimnastika, sportinė aerobika ir dviračių sportas.

Visos kitos mieste kultivuojamos sporto šakos privalo verstis kaip klubai, už kiekvieną auklėtinį iš valdžios gaudami vadinamąjį sportininko krepšelį.

Vieno sportuojančio vaiko krepšelio suma per mėnesį svyruoja nuo 65 iki 80 Lt. Sportuojančio vaiko krepšelis yra diferencijuojamas atsižvelgiant į mokymo grupes.

Skaičiuojama, kad iš sportininko krepšelio šiemet bus galima finansuoti apie 1 148 vaikų iš 18 sporto klubų (67 mokymo grupės) sportavimą.

"Finansuojamų biudžeto lėšomis sportuojančiųjų skaičius po reformos išaugo 730 sportininkų - nuo 3 949 iki 4 679 sportininkų, t. y. 15,6 proc. daugiau nei anksčiau", - teigė N. Laužikienė.

Tęs reformą

Antrajame sporto reformos įgyvendinimo plane dar šiemet ketinama imtis BĮ Klaipėdos miesto sporto bazių aptarnavimo centro struktūros pertvarkymo.

"Efektyvesnis sporto bazių valdymas sutaupys sporto lėšų. Galbūt šios lėšos galėtų būti panaudotos bazių renovacijai ir tvarkymui. Sieksime, kad ir toliau Klaipėdos sporto srities finansavimui būtų skiriama ne mažiau, nei 3,5 proc. miesto biudžeto lėšų. Lėšos sportui nebus mažinamos, o tik efektyviau ir racionaliau naudojamos", - pabrėžė vienas iš sporto reformos iniciatorių Saulius Budinas.

Trečiajame etape 2015 metais norima BĮ sporto centro didelio sportinio meistriškumo struktūrinį padalinį reorganizuoti į Regioninį didelio sportinio meistriškumo sporto centrą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder