Smiginis padeda atsipalaiduoti ir pajusti savo ritmą

Smiginis padeda atsipalaiduoti ir pajusti savo ritmą

Geriausiu sausio mėnesio Klaipėdos smiginio žaidėju tapęs Ričardas Balčiūnas teigė, kad vos pamatęs smiginį žaidžiančius vieno turnyro dalyvius suprato, jog tai galėtų būti ta šaka, kurioje jis galėtų pasiekti rezultatų ir tokiu būdu realizuoti galbūt savo užslėptas sportininko ambicijas.

Reikia tikslumo ir dvasios ramybės

„Man tuo metu buvo 44 metai, aš neturėjau jokio specialaus fizinio pasirengimo, tad siekti rezultatų, pavyzdžiui, krepšinyje, būtų nerealu. Pasirinkau smiginį, kuriame svarbu susikaupimas, tikslumas, dvasios ramybė - ką, mano manymu, galimą išsiugdyti bet kuriuo metu ir tam nereikia gerų fizinių duomenų“, - pasakojo Ričardas Balčiūnas, atstovaujantis klubą „Smiginis LT“, treniruotes-varžybas pradėjo lankyti prieš metus ir pastaruoju metu vis dažniau skinantis pergales.

„Smiginis man tapo ta sporto šaka, kurioje jaučiuos pilnavertis ir kurioje galiu realizuoti savo stipriąsias savybes - tikslumą, kantrybę, sugebėjimą koncentruotis. Smiginis man yra atsiribojimas nuo visko, nuo visų trukdžių, tai yra savo ritmo pajutimas ir susitelkimas savyje. O pirmosios nesėkmės paskatino nusipirkti geresnį smiginio taikinį ir treniruotis namie. Smiginį žaisti galiu ir namie, treniruotėms daug nereikia - smiginio lentos, strėlyčių ir šiek tiek vietos. Smiginio žaidimo technikos galima išmokti stebint video internete, o pasitikrinti jėgas bei pasidalinti žiniomis renkamės klube“, - sakė R.Balčiūnas.

Kviečiame prisijungti

Klaipėdoje boulingo klube „Honolulu“ smiginio treniruotės-turnyrai vyksta kiekvieną antradienį nuo 19 valandos. Paskutiniais mėnesių antradieniais žaidėjai varžosi dėl „Honolulu smiginio taurės“ nugalėtojo – geriausio mėnesio žaidėjo – vardo. Be to, keli geriausi žaidėjai laimi galimybę nemokamai pažaisti boulingą, prizininkų vardai ir pavardės skelbiami radijo stoties „Extra FM“ eteryje bei „Vakarų ekspreso“ portale „Ve.lt“

Nedaug trūko, kad R.Balčiūnas „Honolulu smiginio taurės“ I etape būtų užėmęs tik trečiąją vietą. Jis, Andrius Mikaločius (2 vieta) ir Algimantas Baltūsis (3 vieta) pelnė vienodą pergalių - po 7 iš 9 galimų, tad viską lėmė laimėtų ir praloštų legų santykis. Žaidžiama buvo "201 dviguba pabaiga" kiekvienas su kiekvienu iki trijų laimėtų legų. Susirinkę buvo 10 žaidėjų. Ketvirtąją vietą užėmęs Rimantas Dobilinskas laimėjo 5 susitikimus iš 9.

Dėka futbolininko Tomo Danilevičiaus tėvo Valentino Danilevičiaus uostamiestyje smiginis pradėtas žaisti bene anksčiausiai Lietuvoje. Smiginį išbandę klaipėdiečiai juo žavisi dėl žaidimo suteikiamo sportinio jaudulio, adrenalino ir dėl vienodų sąlygų – pranašumo prie taikinio nesuteikia nei kūno sudėjimas, nei fizinis pasirengimas. Kviečiame pažaisti visus norinčius.

Apie smiginį

Smiginis yra puiki asmenybės tobulėjimo, mokymosi, laisvalaikio praleidimo bei fizinio aktyvumo skatinimo priemonė.

Šis žaidimas ugdo valią ir užsispyrimą nepasiduoti iki pat galo, nes laimėti galima iš pradžių net ir labai atsiliekant nuo priešininko.

Prie taikinio – geriausia vieta mokytis valdyti ir neigiamas, ir teigiamas emocijas. Žaidimo metu ir teigiamos emocijos, jau nekalbant apie neigiamas, itin trukdo susikaupti, o tokios psichologinės treniruotės praverčia ir asmeniniame bei profesiniame gyvenime.

Kai kuriose mokyklose smiginis žaidžiamas per kūno kultūros pamokas kaip puiki fizinio aktyvumo alternatyva nemėgstantiems krepšinio, futbolo ar lengvosios atletikos.

Nuo kitų netradicinio sporto šakų skiriasi tuo, kad tai lyg kūno kultūros pamoka integruota su matematikos pamoka, nes savo ir kitų pasiektus rezultatus reikia skaičiuoti mintinai.

Žaidimas nuima stresą, nuovargį, pakelia nuotaiką. Ugdomos solidarumo, savitarpio pagalbos ir garbingo žaidimo nuostatos.

Žaidimas pritaikytas įvairaus amžiaus, plataus diapazono fizinės jėgos galimybių ir sudėjimo žmonėms.

Pranašumo žaidėjams nesuteikia nei fizinis pasirengimas, nei mažas/didelis ūgis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder