Smiginis: klaipėdiečiai ir vėl nugalėjo

Smiginis: klaipėdiečiai ir vėl nugalėjo

Tris dienas trukusiose pasaulio reitingo varžybose - atvirajame Lietuvos smiginio čempionate - triumfavo lietuviai. Porinėje rungtyje nenugalimi buvo klaipėdiečiai Tomas Šakys su Leonidu Smirinenka (klubas "Smiginis LT") bei Erika Badonavičienė su Ryte Banaitiene (Jonavos "Strėlė"). Asmeninę rungtį laimėjo Darius Labanauskas (Kauno "Trajektorija"), tik finale jam nusileido T. Šakys, ir E. Bagdonavičienė, už ką jie gavo po 90 pasaulio smiginio retingo taškų. Varžybose, vykusiose Trakuose, dalyvavo žaidėjai net iš 9 šalių.

Pamokė anglų porą

Vyrų porinės rungties gražiausia buvo pusfinalio kova tarp T. Šakio ir L. Smirinenkos dueto ir anglų James'o Summerso bei Kevino Hillo. Nors svečiai žaidė gana gerai, lietuviai pasistengė iš širdies. Po pergalės 4:0 jie teigė, kad net patiems buvo sunku patikėti savo įspūdingais metimais ir stabilumu. Kartu su anglais trečiąją vietą užėmė ir Gintaris Armalis su Rimu Želviu (Vilniaus “Legionas”).

T. Šakys ir L. Smirinenka panašiai gražiai nustelbė ir varžybose visus stebinusią kuklių latvių porą – Janį Bačkins ir Gatį Lancersą. Klaipėdiečiai nusiteikė rimtai kovai. Finale jų laukė praėjusių metų porinės rungties nugalėtojai Arūnas Čiplys su norvegu Dave‘u Bate‘u. Jei ne apmaudi pastarojo klaida, finalas gal dar būtų užsitęsęs, tačiau po jos pergalę rezultatu 4:2 šventė T. Šakys su L. Smirinenka.

Porinės rungties finale R. Banaitienė su E. Bagdonavičiene rezultatu 4:2 nugalėjo emocingai žaidusias baltaruses Kateriną Gordejevą ir Svetlaną Lirą. Trečią vietą užėmė Arūnė Kvedarienė (Kauno "Trajektorija") su Avelina Lace (Latvia) ir Irina Achrem (Vilniaus "Apuokas") su Rūta Šereškova (Vilniaus "Legas").

Dramatiški pusfinaliai

Asmeninės vyrų rungties finale susitiko T. Šakys su D. Labanausku. Kova vyko apylygiai, tačiau T. Šakiui efektingais metimais išlyginus rezultatą situacija scenoje pasikeitė. Žaidimas tapo blankesnis ir D. Labanausko naudai. Jis pergalę iškovojo 6:4.

Palyginti su finalu, pusfinaliai buvo labiau dramatiški ir, kas nugalės, buvo sunku atspėti iki paskutinės sekundės. Abi kovos baigėsi rezultatu 5:4 latvio Madarso Razmos ir lenko Prezemyslavo Bobrovskio, kurį ir nugalėjo T. Šakys, nenaudai.

E. Bagdonavičienė asmeninę šio čempionato rungtį laimėjo ir pernai. Sunkiausia kova jos laukė pusfinalyje. Latvė Avelina Lacė buvo išsiveržusi į priekį 3:2, bet E. Bagdonavičienei vis dėlto pavyko susikaupti ir rezultatą išlyginti. Lemiamame lege abi žaidė taškas į tašką. Sunki pergalė ją įkvėpė geram žaidimui finale su patyrusia ir tituluota suome Maret Liiri, kuri pusfinalyje rezultatu 4:2 nugalėjo anglę Jane Sharing. Finalą lietuvė laimėjo rezultatu 4:1.

 

Penktas vietas užėmė G. Armalis, estas Meelis Aule, anglas J. Summersas bei pernai metų šių varžybų čempionas A. Čiplys (Mažeikių "Darts" sporto klubas), atkrintamosiose pralošęs šių metų čempionato nugalėtojui D. Labanauskui. Moterų grupėje penktos liko latvė Kristina Bauzė, Irena Čiplienė (Mažeikių "Darts" sporto klubas), Vilma Armalienė (Vilniaus "Legionas") bei Renata Vaikutienė (Jonavos "Strėlė").

Iš vaikinų iki 21 metų amžiaus bendrose varžybose geriausiai pasirodė Lukas Tumėnas (Vilniaus "Legionas") ir Jonas Jonaitis (Jonavos "Strėlė"). Užėmę vienodas vietas jie tarpusavyje sužaidė dėl geriausio jaunimo žaidėjo titulo. Rezultatu 2:0 (4:1, 4:3) laimėjo L. Tumėnas. Moterų grupėje jaunimo taurė atiteko jonaviškei Viktorijai Jasiūnaitei, varžybose, beje, įmetusiai ir maksimalią taškų sumą – 180.

Per visas tris varžybų dienas nuo didžiausio skaičiaus – 158 - užsidarė G. Armalis, trumpiausias legas – M. Razmos (10 strėlė).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder