Slovakijoje klaipėdiečius nustebino sporto bazės

Slovakijoje klaipėdiečius nustebino sporto bazės

Šamorine (Slovakija) vykusiame 24-ajame Europos kroso čempionate Lietuvos rinktinės gretose sėkmingai mūsų miestui atstovavo trys klaipėdiečiai - lengvaatletės Eglė Morenaitė ir Ugnė Žvinklytė bei komandos vadovas Mindaugas Krakys.

Šįkart Senojo žemyno pirmenybėse dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius - net 590 bėgikų iš 38 Europos šalių.

Jaunimo iki 23 metų grupės varžybose klaipėdietė E. Morenaitė (treneris M. Krakys, pirmoji Eglės trenerė - Laima Bloškienė) tarp 63 dalyvių užėmė 26 vietą (6,28 km - 21 min. 56 sek.). Tai - aukščiausia Lietuvos bėgikų pozicija Europos kroso čempionatuose.

Europos jaunimo iki 23 m. čempione tapo Vokietijos bėgikė Alina Reh. Ji 6,28 km bėgimo nuotolį įveikė per 20 min. 22 sek.

Jaunimo iki 20 metų grupės 4,18 km bėgimo varžybose Klaipėdos atstovė Ugnė Žvinklytė (trenerė Jolanta Beržinskienė) užėmė 87 vietą tarp 104 dalyvių (15 min. 40 sek.).

Ugnė kartu su kitų Lietuvos miestų bėgikėmis - Monika Šaltenyte, Kamile Vaidžiulyte, Greta Karinauskaite, Ramune Klybaite ir Aukse Linkute komandinėje įskaitoje Lietuvos rinktinės sudėtyje surinko 230 taškų ir užėmė 16 vietą tarp 20-ies šalių atstovių. Lietuvaitės sugebėjo pranokti Austrijos, Slovėnijos, Slovakijos, Kroatijos ir būrio kitų galingų valstybių komandas.

Trenerio įspūdžiai

"Šamorinas pasitiko savo svetingumu ir nepakartojamomis sporto bazėmis. Tai sporto miestelis šalia Dunojaus, vos 20 km nutolęs nuo Slovakijos sostinės Bratislavos. Visos sporto bazės įkurtos 100 hektarų plote. Atsiminkite šio miestelio pavadinimą, nes nuo šiol šioje vietoje vyks skirtingų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatai, sporto festivaliai ir žaidynės", - su "Vakarų ekspresu" įspūdžiais dalijosi Lietuvos rinktinės vidutinių ir ilgų bėgimo nuotolių vyr. treneris klaipėdietis M. Krakys.

Nuolat įvairių pasaulio šalių varžybose dalyvaujantis M. Krakys pabrėžė, kad šis Europos kroso čempionatas buvo itin aukšto lygio.


TRIJULĖ. Klaipėdos atstovai, dalyvavę Europos kroso čempionate. Iš kairės: Mindaugas Krakys, Eglė Morenaitė ir Ugnė Žvinklytė.

"Varžybų organizatoriai iškėlė kartelę itin aukštai. Tai buvo geriausias Europos kroso čempionatas, kuriame teko dalyvauti. Džiaugiuosi, kad šiemet pavyko pakartoti aukščiausią Lietuvos bėgikų pasiekimą Europos kroso čempionatuose bei deleguoti gausiausią Lietuvos komandą nuo 1994 metų, kai įvyko pirmasis Europos kroso čempionatas Anglijoje", - akcentavo treneris.

M. Krakys pasidžiaugė, kad krosas (bėgimas gamtiniu reljefu) Lietuvoje populiarėja.

"Nuo 2014 metų Lietuvos kroso taurės etapai vyksta skirtingose Lietuvos vietose, o finalinis etapas vyksta gražiame gamtos kampelyje - Kuršių Nerijos nacionaliniame parke - Smiltynėje. Po šių varžybų pajėgiausi šalies bėgikai iškovoja teisę atstovauti Lietuvai Europos kroso čempionate. Mūsų šalies kroso čempionatų negalima lyginti su Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Turkijos ar Vokietijos čempionatais. Mūsų meistriškumo lygis skiriasi ir mes esame dar jauni kovoti su šiomis galingomis valstybėmis. Kiekviena iš šių šalių skirtingose grupėse deleguoja ne po vieną, o net po šešis sportininkus, todėl ir mūsų sportininkų pozicijos popieriniame variante yra prastesnės. Mes negalime konkuruoti su šių šalių atstovais. Pirmiausia, ką mes turime padaryti - tai organizuoti Baltijos šalių kroso čempionatą", - savo mintimis dalijosi M. Krakys.

Sportininkų vertinimai

Lietuvos rinktinės treneris M. Krakys E. Morenaitės pasirodymą įvertino puikiu balu.

"Eglei tai trečiasis Europos kroso čempionatas, iki tol jai sekėsi prasčiau - užimtos 60 ir 66 vietos jaunimo iki 20 metų amžiaus grupėse. Šiemet sportininkė jau dalyvavo tarp vyresnių - iki 23 metų bėgikių, tad jai teko rungtyniauti su dvejais metais vyresniomis sportininkėmis. Eglė treniruojasi negailėdama savęs, tačiau dar geriau pasirodyti trukdo patirtos mikrotraumos. Nors 2016 m. Europos klubų kroso taurės varžybose, kurios vyko Turkijoje, Klaipėdos lengvosios atletikos sporto klubo "Nikė" narė įveikė 2015 m. Europos jaunimo iki 20 m. 3000 m kliūtinio bėgimo čempionę Erolę Sumeye iš Turkijos ir užėmė septintąją vietą. Iki šiol tai aukščiausias Lietuvos bėgikų pasiekimas Europos klubų kroso taurės varžybose. Šįkart Europos kroso čempionate Eglė pirmąjį kilometrą bėgo atsargiai, nesivėlė į kovą su pajėgiomis varžovėmis ir tai pasiteisino - antrajame kilometre ji sugebėjo iš 50-os vietos pakilti net į 13-ąją vietą. Visgi varžovių pasiūlyto bėgimo tempo išlaikyti nepavyko ir Eglė finišavo 26-oje pozicijoje. Tai geriausias rezultatas tarp Baltijos šalių bėgikų", - džiaugėsi treneris.

Kitos klaipėdietės - U. Žvinklytės pasirodymą jis įvertino gerai.

"Ugnei tai pirmas Europos kroso čempionatas. Sportininkė dar jauna, savo egzaminą Europos arenoje ji išlaikė. Juk jai teko rungtyniauti su patyrusiomis ir tituluotomis sportininkėmis. Ugnė su Lietuvos merginų komanda užėmė 16 vietą ir reikia džiaugtis. Šiame čempionate Lietuvos komanda įgijo geros patirties ir įkrovė savo baterijas ateinantiems startams. 2018 metais Europos kroso čempionatas vyks Tilburge (Olandija). Tikiuosi, kad šioje šalyje Lietuvos kroso komanda bus gausesnė nei Šamorine. Be to, turime vilčių, kad 2019 metais Baltijos šalių kroso čempionatas vyktų Smiltynėje", - kalbėjo M. Krakys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder