Škotas dviračiu apvažiavo pasaulį per 79 dienas

Škotas dviračiu apvažiavo pasaulį per 79 dienas

Škotas Markas Bomontas (Mark Beaumont) pasiekė pasaulio rekordą - jis dviračiu apvažiavo pasaulį per 79 dienas. Kaip praneša BBC, 34 metų ištvermės varžybų mėgėjas, įkvėptas prancūzų rašytojo Žiulio Verno (Jules Verne) knygos „Aplink pasaulį per 80 dienų“, finišavo rugsėjo 18 d. Paryžiuje.

Kaip tik iš Prancūzijos sostinės iškeliavo M. Bomontas liepos 2 d. Per šį laiką dviratininkas sukorė apie 29 tūkstančius kilometrų per 16 šalių teritoriją. Kasdien jis nuvažiuodavo vidutiniškai po 370 kilometrų ir kiekvieną dieną mindavo pedalus po 16 valandų, skirdamas miegui viso labo penkias valandas.

M. Bomonto maršrutas buvo toks - per Rusiją ir Mongoliją jis pasiekė Kinijos sostinę, iš kur lėktuvu perskrido į Australiją. Žaliąjį žemyną škotas kirto iš vakarų į rytus, paskui, pervažiavęs Naująją Zelandiją, taip pat lėktuvu persikėlė į Jungtines Valstijas. Šiaurės Ameriką M. Bomontas vėl kirto iš vakarų į rytus - prasidėjęs Ankoridže (Aliaska), šis etapas baigėsi Kanados Halifakso mieste (Naujosios Škotijos provincija). Po to dviratininkas nuskrido į Portugaliją, iš kur jau nuvažiavo iki Paryžiaus.

„Tai buvo ilgiausi pustrečio mėnesio mano gyvenime, labiausiai sekinantis išmėginimas mano kūnui ir smegenims“, - sakė M. Bomontas po finišo prie Triumfo arkos. Per visą ilgą kelionę škotas tik du sykius nugriuvo nuo dviračio.

M. Bomontas pagerino ankstesnį pasaulio rekordą iškart 44 dienomis. 2008 metais škotas jau buvo apvažiavęs Žemės rutulį dviračiu per 194 dienas, bet paskui jo rezultatas buvo pagerintas iki 123 dienų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder