Šįvakar Strasbūre - žūtbūtinis "Neptūno" mūšis

Šįvakar Strasbūre - žūtbūtinis "Neptūno" mūšis

Šiandien 21.30 val. (Lietuvos laiku) Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai Strasbūre (Prancūzija) žais atsakomąsias FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes su Strasbūro SIG ekipa. Klaipėdiečiams, norint iškovoti kelialapį į turnyro ketvirtfinalį, nėra būtina pergalė, tačiau negalima pralaimėti didesniu nei 5 taškų skirtumu.

Šias rungtynes nuo 21.30 val. tiesiogiai iš Strasbūro transliuos LRT Kultūros kanalas.

Apsigydė traumas

Priminsime, kad pirmąsias aštuntfinalio rungtynes, vykusias kovo 7 dieną Klaipėdoje, "Neptūnas" laimėjo 5 taškų skirtumu - 73:68.

"Skirtumas nėra didelis. Jaustis ramiai negalime. Į Prancūziją vykstame kovingai nusiteikę. Suprantame, kad Strasbūro krepšininkai bus pikti ir bandys pasiekti revanšą, tačiau mes pasiryžę rimtai, žūtbūtinei kovai. Jei norime patekti į ketvirtfinalį, privalome atiduoti visas savo jėgas ir žaisti taip, kaip geriausiai galime ir mokame", - vakar pavakarę, prieš išvykstant į Strasbūrą, "Vakarų ekspresui" sakė "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Anot jo, paskutinėje treniruotėje Klaipėdoje jau dalyvavo visi "Neptūno" žaidėjai, net ir smulkias traumas patyrę Brandonas Fieldsas, Laurynas Beliauskas, Edgaras Želionis, Renaldas Seibutis ir Mindaugas Kačinas.

"Laurynas ir Brandonas praleido paskutines rungtynes dėl kojos raumens patempimo, Edgaras - dėl kelio sumušimo, Renaldas - dėl raumenų mėšlungio, Mindaugas - dėl nugaros raumenų spazmų. Tačiau lyg ir visi pasiryžę išbėgti į aikštę ir kautis dėl Klaipėdos garbės. Darysime viską, kad garbingai atstovautume ne tik savo miestui, bet ir visai Lietuvai. Juk šiame turnyre giname visos Lietuvos krepšinio garbę. Tą turime suprasti ir daryti viską, kad tęstume kovą FIBA Čempionų lygos turnyre", - akcentavo K. Maksvytis.

Laimėjusi komanda FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalyje kausis su Atėnų AEK ir Nymburko ČEZ poros nugalėtoja.

Pastiprinimas iš JAV

Prieš išvyką į Strasbūrą "Neptūną" pasiekė geros naujienos - pavyko prisivilioti 206 cm ūgio JAV krepšininką Jameel'ą McKay. Su šiuo 25-erių ketvirtoje ir penktoje pozicijose galinčiu rungtyniauti žaidėju sudaryta sutartis iki sezono pabaigos.

NAUJOKAS. Jau šią savaitę į Klaipėdą atvyks "Neptūno" naujokas - 206 cm ūgio JAV krepšininkas Jameel'as McKay. bcneptunas.lt nuotr.

"Atsižvelgdami į esamą situaciją, pagal savo finansines galimybes ieškojome aukšto, atletiško žaidėjo. Jis turi ilgas rankas, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių, yra mobilus ir atletiškas. Tikimės, kad mums pridės energijos", - po sutarties pasirašymo kalbėjo "Neptūno" vyr. treneris K. Maksvytis.

Naujokas į Klaipėdą atskristi ir prie komandos prisijungti turėtų jau šios savaitės pabaigoje ir, jeigu spės atlikti medicininę apžiūrą ir viskas vyks pagal planą, jo debiutas turėtų įvykti jau kovo 18 dieną (sekmadienį) Vilniuje, kai "Neptūnas" "Betsafe-LKL" čempionato rungtynėse susitiks su vietos "Lietuvos rytu". Šių rungtynių, kurias tiesiogiai iš Vilniaus transliuos BTV televizija, pradžia - 17.20 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder